Divljač > Lovište
Inspekcijski nadzor
Huntercro:
Dans ujutro kao da sam znao, otišao na lovačku kuću ranije kao pravi domaćin, naložio vatru skuhao kavu, iscjepao drva da ima za ostale dane. Oko pola osam dolazi Mams i mi zajedno ta drva unosimo u kuću, kad staje plavi nama nepoznat civilni auto i parkira se pored ulaza u Lovačku kuću. Vidimo dvoje sjede u njemu, možda je netko od gostiju, ali opet mislim pa nije se nitko najavio, ajd ovako ajd onako ne možemo dokučit ko bi mogo biti. Ode Mams vidjet ko je pokuca ljudima na prozor, kad ono naša lovna inspektorica. "Dobro jutro, redovan lovni inspekcijski nadzor". Ajde uđite ljudi vani je - 5 stupnjeva i pristane ona ući, pa neće se valjda smrzavati. Ponudimo ju kavom, do 08:00 po planu stigoše nas devet lovaca, naravno svi sa urednim papirima (lovnim iskaznicama, oružnim listovima, osobnim iskaznica i uvjerenjima za ćukove). Ispišem dopuštenje za lov, popišem sudionike lova, podvučem crtu i ajmo. Pregled svega od dokumenata do futrola za oružje, ćukova svega što bi inspekcija tribala gledat. Naravno da je sve bilo u redu, jer je to uobičajeno kod nas i na tom inzistiram uvijek. Žena napravila zapisnik, krenula vidjet kako idemo u lov i kaže do kad traje lov evo mene na kraju lova ponovo. Ljudi tako mi je bilo drago ne samo što je sve OK nego da lovci vide da nema više zahebancije. Naravno da je kod nas običaj ukoliko nemaš sve dokumente nema taj dan lova nego možeš ići ložit vatru i ispeć slaninu. Kad ljudi to shvate problema više nema. Poslije lova opet papirologija ništa strašno, ali tu nahebe lovnik dok sve ispiše.
Da li i kod vas ide inspekcija u lov u kontrolu?
almir:
Počeli su s kontrolama i u našoj okolici.
Kod nas još nisu bili ali mogli bi i moram priznati
da bi volio da nalete. Inače kod nas sve ide po PS-u
ali možda nebi bilo loše da se malo i ostali članovi
ustrtare a ne da se to shvaća olako, kao nije to
nasa briga ima tu lovnik pa nek se znoji.
kalnik:
Dolaze nam kontrole redovito, ali uz neslužbenu najavu , tako da nastojimo u potpunosti ispoštivati sve propise, od oružja, do broja pasa u lovu, itd. Reda treba biti, samo kak velite, puno je papirologije, a i nekad nas udave pa lov krene kasnije. z14
koko:
i kod mene došao jučer....nenajavljeno.......sve prošlo manje više ok, samo smo malo kasnije krenuli...........i da, baš mi je drago da je došel
Jolly:
--- Citat: Huntercro - 28. 12. 2008. 22:09:41 --- Ode Mams vidjet ko je pokuca ljudima na prozor, kad ono naša lovna inspektorica.
--- Kraj citata ---
Čuo sam za tu inspektoricu prije par godina,povatala neke lovce sa vabilicama za prepelice i to u pol noći.Svaka joj čast,sam da je takvih više.Kod nas isto tako neformalana najava,i težište na papirima s tim da inspektor ode s nama u lov odnosno u šetnju,on ne lovi.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju