Divljač > Lovište

Koliko često možete u tjednu na čeku?

<< < (4/10) > >>

mbiloglav:
365 dana u godini po lovnom kalendaru ili do ispunjenja kvote zagi

leon:
Vidim, da ima svaka udruga svoje zakone, dobre i loše...

Grom, mi odkupujemo meso divljači i tako se puni blagajna udruge. I kad djelimo nakon pogona isto. Uvjek je tako bilo u čitavoj državi. U lov se može iči svaki dan i pucati do plana, osim srnjaka koji ti pripada samo jedan u godini do plana. Članarina iznosi od 130 do 200 eurića.

ges:

--- Citat: grom - 06. 02. 2017. 01:09:56 ---Sve 5, samo mi nije jasno to plaćanje mesa u vlastitoj udruzi. Toga kod nas nema, kad je skupni lov dijelimo na otprilike jednake djelove i vozi. Kad je čeka, nosiš sam ili dijeliš s kolegom koji je s tobom ili dođe pomoći. Ili daš ako kome treba za nešto. Uglavnom nas par "starih" u ekipi ne gledamo meso, daš gostu ili starom lovcu koji ne ide više. Onako lovački, bez kune. To i je pokvarilo sve.

--- Kraj citata ---
Sad smo krenuli mimo teme al da se i ja ukratko nadovežem...u udruzi imamo sistem bodovanja...znaci radis,hranis,odstreljujes grabežljivce,obnašaš funkcije i skupljaš bodove...njima plačaš meso sitne i krupne divljači i naravno trofeje. Jedina iznimka je divlja svinja koju odstrelim čekanjem. Pola ide u lovačku škrinju a pola pripada meni. Naravno ja nemogu sam izvući i obraditi divljač nego zovem prijatelje lovce i naravno da svoju polovinu pravedno dijelim na sve koji pomažu. Godišnje se kod nas odstreli max 10 kom čekanjem...često i u pola manje. Skupnih lovova na svinje imamo par godišnje...u pravilu sa dosta gostiju...ako divljačine ima dovoljno dijeli se na sve sudionike jednako...ako ima manje dijeli se gostima...

Macak:
U oba lovista gdje lovim 7 dana u tjednu, 365 dana u godini. Jedino kad je kestenijada, onda imamo zabranu u loviste u omom prvom, jer gradjani i turisti setaju po sumi i kupe kesten i to je ok. U loviste kad se odlazi, obavezno se javit grupovodji na koji teren se ide ili koja ceka. Na sve ostalo nebi pristao, jer lovim kad ja imam vemena a ne da mi drustvo odredjuje. Svi imamo svoje neke obaveze a neki i rade vikednodm i praznicima, pa tamo gdje postoje ajmo reci "cudna" pravila ili politika, kolege kad i imaju vremena ne mogu.

drazenx:
Kod nas za vikend ,jedino za punog mjeseca se može ić 7 dana na čeku,ostale dane u tjednu love krivolovci i ostali jer znaju da ih nitko neće uhvatit.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju