Divljač > Lovište
Koliko često možete u tjednu na čeku?
zhrvoje:
Kod mene mozes loviti sa ceke 7 dana u tjednu, ujutro i navecer.
Uvjet je da je barem troje lovaca upisano u knjigu cekanja za pojedini izlazak.
U knjigu upises broj ceke/predio u koji ides lovit, poslije izlaska obavezno se je javiti kolegi da se zna da si izasao i da si ok (sigurnosti radi).
Kad se ispuni odstrelni plan nema vise lova na tu divljac sa ceke, lovis samo ono sto je dozvoljeno.
Ovakav sistem je jedini ok, sve druge zabrane su glupost i samo tjeraju vodu na mlin odredjenim frakcijama u drustvima (obicno izvrsnom odboru) da bi oni mogli lakse loviti/krivoloviti u vlastitoj reziji.
ges:
Na ceku mogu 7 dana u tjednu,365 dana u godini. Lovi se prema lovnom kalendaru. Smatram da je za etičnog lovca jedino tako ispravno! Za one druge je svejedno kad su lovni dani...
Jedna opaska,ne određuje strijelac kako se dijeli divljacina vec skupstina ili izvrsni odbor drustva.
lovnik:
--- Citat: ges - 05. 02. 2017. 13:16:23 ---Na ceku mogu 7 dana u tjednu,365 dana u godini. Lovi se prema lovnom kalendaru. Smatram da je za etičnog lovca jedino tako ispravno! Za one druge je svejedno kad su lovni dani...
Jedna opaska,ne određuje strijelac kako se dijeli divljacina vec skupstina ili izvrsni odbor drustva.
--- Kraj citata ---
To sa upisom je normalna stvar,mi se moramo javiti telefonski lovniku ili SMS-om. U lovačkom domu je knjiga i upisuju se podaci o mjestu čekanja i nakon lova se upisuje vrijeme izlaska iz lovišta i dali je bilo odstrela ,ranjavanja i pucanja.
Kod nas je odlučeno da sa divljačinom kod odstrela sa čeke raspolaže strelac. Uglavnom strelac ne može sam i poziva kolege s kojima si je u najboljim odnosima i s njima dijeli meso. Neki to sami riješe na zemlji i ne dijele meso.
ges:
E to je to....znaci odluka skupstine. Kod mene strijelcu ide pola svinje, a srneca je drustvena. Ako zelim,srnece meso mogu otkupit sukladno vlastitoj zalihi bodova. "Svoju" polovicu svinje dijelim sa kolegama koje zovem u pomoc. Svinja imamo malo tako da je odstrel relativno rijedak...recimo da od 7-8 izlazaka jednom vidim svinje.
lovnik:
Mi imamo dosta svinja, od prilike 2,5 svinje po lovcu i jedan komad srnećeg grla.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju