Divljač > Lovište

Požar u lovištu

<< < (3/8) > >>

draganco:
U periodu kraj Zime i pocetak Proleca,najvise dolazi do namernih Pozarista!A pri takvim pozarima,u ravnicarskim Lovistima dolazi do velikog unistenja mladih Zeceva(prvo leglo).

Štef:
 U ovom lovištu je mila majka u odnosu na lovište u Lici! Prošle godine nam je izgorilo više od
4 000 ha. Izgorjele su i dvije čeke što je manja šteta u odnosu koliko nam je divljači migriralo zbog požara.
 U svakom slučaju nije loše zapaliti koji dio sa starom travom ali prije toga obavezno se mora proći kroz teren (kao u lovu prigonom) i ne dopustiti vatri da uzme "maha", nego sa vatrogasnim lopatama ići za vatrom i održavati tek toliko da gori. Parcela koja se spaljuje ne smije se palit u njezinoj kompletnoj širini odjednom.

File:
Pošto sam vatrogasac 7 godina jedno vrijeme i profesjonalni a uz to sam i lovac,podjeljenoga sam mišljenja o tome sve skupa.
U mom lovištu bi dobro došlo da malo izgori jer nam je borovina zauzela 90% lovišta i nema šanse pravljenjem prosika napraviti išta korisnoga.Jedina šteta bi bilo to da se mi vatrogasci lomimo sa vatrom i možda nešto šteta bi bilo i sa divljači odnosno mlađi koja nebi uspjela pobječi mada u to sumnjam.
Borovina je pošast i apsolutno nema od nje nikakve koristi,niti je dobra za ogrjev,niti za građu niti ima ploda ništa ništa ništa

File:
Moj medo to je bilo prije 100 godina i prekrsno ga je bilo vidit na dalmatinskim plažama parkovima i slično,volio bi te dovest u moje lovište gdje divljač a ni čovik ni pas nemože proč nikud od nje,to nije stara borovina nego mlade visoka do 3 metra i gusta ko šipak to je jednostavno užas.Bez goniča nemožeš dignit zeca a i kad počme gonit izgubi ga za tren jer nemože dalje to je stvarno užas.A da nepričam o ljudima koji su u proljeće alergični na pelud i one degenerične gusjenice,stvarno mi je to bolna točka ta borovina.
Naša je šumarija još i dalje sadi neznam za kojega đavla.
Šta ne sade hrastove,bukve,jasene,masline i višnje koje jednako dobro trpe našu (biokovsku) buru i našu mediteransku klimu

Stipe Šibenik:
File imate li problema sa smrikom?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju