Divljač > Lovište

Radovi u lovištu

<< < (58/166) > >>

7 rem mag:
Možda sam se krivo izrazio, ni kod nas vjerojatno ne bi smio iznijeti npr. dvostruko više od propisa, no nisam još čuo da je netko kažnjen u HR što je iznio više hrane.  Janeza sam razumio da uopće ne smiju prihranjivati što bi kod nas za poluograđena lovišta bilo suludo i realno gledano ako se snijeg zadrži duže, a veća je koncentracija divljači, koje bi to štete bile na drveću  usjevima da se ne prihranjuje!?

shikaree2:

--- Citat: lovac 1 - 12. 01. 2013. 09:17:10 ---U Austriji je ako se na varam dozvoljena prihrana sa 0.5 kg dnevno u zrnu i svako hranilište mora biti strogo obilježeno.

--- Kraj citata ---
Ako je zatvoreno lovište! A , ako je otvoreno, pa niti ne znaš koliko divljači imaš!?!?!

Lazar:
i u njemackoj je zabranjeno hranjenje, a koliko divljaci ima moze da se procijeni po stetama na sumi , a ko je to toliko strucan prebrojat srnecu divljac gdje je puno sume , populacija se samo moze procijenit ....

7 rem mag:

--- Citat: shikaree2 - 12. 01. 2013. 15:51:47 ---
--- Citat: lovac 1 - 12. 01. 2013. 09:17:10 ---U Austriji je ako se na varam dozvoljena prihrana sa 0.5 kg dnevno u zrnu i svako hranilište mora biti strogo obilježeno.

--- Kraj citata ---
Ako je zatvoreno lovište! A , ako je otvoreno, pa niti ne znaš koliko divljači imaš!?!?!

--- Kraj citata ---
Ne zna se ni u zatvorenom, uzmi samo npr. 4000ha ograde pa ti znaj koliko ih ima. Izgubiš se u 500 ha,a kamoli u više. Slažem se s Lazarom, može se procijenit otprilike(osmatranje, štete itd)...

JANEZ L:
Lp!

Kod mene u lovištu može se prehranjivati sa senom. D.s može se primamljati a max. 3 kg kukuruza na dan. Malo bolje je sa muflonskom divljaču, koju se može prihranjivati i sa kukuruzom i silažu, pa se tamo malo šverca jelenska divljač, koja ne ume da čita paragrafe i papire... zagi A to naročito, samo u višnskim revirima.

Lovski zdravo
Janez L

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju