Lovna kinologija > Lovna kinologija

KUJA POINTERA 4 god- NEDOUMICA

(1/3) > >>

Atos:
Poštovani kolege lovci,

Imam jedno pitanje... Zanima me da li mi se isplati uzeti kujicu pointera staru 4 god? Prethodno je išla u lov po kontinentu, sad me zanima kako bi se snašla po dalmatinskim lovištima, s obzirom na različitu konfiguraciju terena i divljači(ne znam da li je gore lovila jarebice i šljuke). Da li to uopče može imati ikakve veze i kakvo je vaše mišljenje opčenito o psima koji su uvedeni u lov.
I da napomenem, to bi mi bio prvi lovački pas, inače imam iskustva oko pasa.
Pomozite!

Hvala unaprijed zagi

grom:
Ako ona dobro radi i cijena ti odgovara, uzmi slobodno. Za par lovova skuži sve bez problema. Meni je pointer slabo reagirao na grivnu jer je prije lovio po polju šljuku i prepelicu. Brzo se snašao, sad i golubove nosi. Inače, pointer je super za Dalmaciju,neka priča tko što hoće.

okan:
svaki pas se prilagodi divljaci i trebao bi nosit sve sto odstrelis samo je fora sto se mora prvih par puta upoznat s novom divljaci na koju ide u lov i to je bez veze da ako je navikao nosit fazana npr. nece grivnu ili bilo koja komb. nema veze ako valja brzo ce se prilagodit, vidi jel ima polozen ipo itd. da nemas problema oko papirologije a za rad nemoj brinit ako je valjao tamo i tebi ce.

bojanac:
Ako ti je prioritet lov šljuke, ne bih preporučio uzimanje keruše od 4 godine, ako je nije lovila prije. Od svih starijih kerova s kontinenta (Srbija) koje su prijatelji dovodili (a doveli su stotine) znam samo jednog koji je postao pravi šljukar. Dok je mladih, tek uvedenih u lov bilo dosta više koji su se "okrenuli". Bolje je uzet štene od roditelja provjerenih šljukara i radit s njim   teaa

grom:
Kolega,dobar pas je dobar i amen. Ako je on lovac u krvi,a prethodno je sve bilo kako treba nema razloga da ne valja. Ključan je prvi kontakt s novim vlasnikom i naravno kasniji odnos. Pas kad promijeni vlasnika i okolinu često je tužan i slabije radi dok se ne privikne. I ja sam uzeo pointera od 4 godine kojega je rođak odgojio i s njim lovio. Dva dana je malo tugovao i ništa više. Često sam bio s njime i poklonio mu puno pažnje. Nakon dva mjeseca došao rođak da ga vidi, nije ga ni pogledao. Koliko rođaka poznajem,držao je psa kako valja ali nije imao s njim odnos kao ja. Meni je sada privržen kao da sam ga odgajao od malena.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju