Lovna kinologija > Lovna kinologija

KUJA POINTERA 4 god- NEDOUMICA

<< < (2/3) > >>

Max011:
Pogledaj ti kako ona radi u svom domicilnom okruženju. Ako ne ide daleko već je tu negde na domet sačmare oko tebe onda se vredi pomučiti malo oko kuje. Ako kuja ima onaj čuveni poenterski galop kog odlikuje da zapiči po pola kilometra od gazde pa da zakuca tako tvrdu marku da se ne može dozvati sat vremena onda od nje nema vajde. Treba pogledati da li kuja trpi druge pse jer dolazak u novu sredinu nju svrstava na najniže hijerarhijsko mesto u lovnoj grupi-čoporu. Pa može da se desi da treba da prođe puno vremena da se izbori za svoje mesto u lovu i čoporu što za nju može predstavljati stres odnosno da izgleda da kuja ne radi a ona u stvari nema priliku da se dokaže jer drugi psi dominiraju. Inače privikavanje na divljač ne bi trebao da bude problem par oborenih ptica ispred psa i par aporta i kontakata vrlo brzo pojašnjavaju psu šta se od njega traži.

zmajcom:
samo ti uzmi psa ako radi(ne da radi u papirima i po rječima)lako se pas navikne.trebaš ga vidjeti tj.probati da nebi bio samo nahvaljen a na djelu daleko od toga.

bojanac:

--- Citat: Max011 - 23. 12. 2014. 12:38:12 --- Ako kuja ima onaj čuveni poenterski galop kog odlikuje da zapiči po pola kilometra od gazde pa da zakuca tako tvrdu marku da se ne može dozvati sat vremena onda od nje nema vajde.

--- Kraj citata ---

Ovakve tražimo, ali ih je malo. U današnje vrijeme, kad je šljuke manje nego nekad, ker koji ne otvara, ne stvara lov...
Nekih 500 m je previše, ali je 300 taman   1liga

grom:
Moji rade ovisno o terenu,u polju su dugi. U brdu baš i nisu toliko,a i ne treba mi dalje jer grivna često polijeće i bez ferme. Čim vidi psa ode,ako je predug nemaš prilike za pucat.

bojanac:
Mi selektiramo setere koji imaju osobinu da staju na prvi trag i tek prilaskom lovca kreću u realizaciju divljači. Nekad nije bilo tako, jer je šljuka trpjela čak i kerove koji prilaze na svega par metara. S obzirom na ta da se šljuka mnogo više lovi nego nekad i da se lovi i u krajevima - zemljama gdje nekad nije lovljena, čim dođe već je prepadnuta i često polijeće na prvi zvuk. Upravo iz ovog razloga više i  ne koristimo bipere, već GPS uređaj za praćenje.
Nego, pokvarismo temu čovjeku  sor

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju