Lovna kinologija > Lovne pasmine

Alpski brak jazavčar

<< < (46/156) > >>

dean:
Ma možemo to nazvati kako hoćemo...  d4  z10  Pas je u korijenu krvosljednik, a naši ljudi su od njega napravili goniča, a sad je već i univerzalan pas... Jezikom ko lopatom, kaj da velim... Ako ćemo o univerzalnosti, onda su to vrste koje nisu specijalizirane, nego rade više disciplina dovoljno dobro da lovac može s njima loviti kaj hoće, kad hoće. A jedan terijer ili šunjkavac su sigurno univerzalniji od braka... Budimo realni!
Pogledati specijalku, makar kaj se traži po knjizi, za goniče, pa za šunjkavce, pa za terijere... To sve govori!

Antezg:
A zašto mi treba aport,aport iz vode,vlečka pernate divljači,jama,zec,lisica ččč ččč Da mi to treba nabavio bi ptičara ili jamara-mislim da turopolje govori o psima za DS.
Pustimo utakmice,pravilnike i gatere na stranu,tek u lovu se vidi što je "svinjar", večina ljudi misli da je to pič..n dim, a nemaju pojma koliko je to truda,lovova,čekanja i neizvjesnosti da bi tek nakon 3 godine bio na čistu s onim što imaš, a onda ti nestane,može ga ubit svinja,auto,metak,ljudi kradu pse...

dean:
Slažem se sa svime, ali ste se počeli kačit na neku univerzalnost a činjenica je da se u 99% slučajeva sa brakom love ds i da su za to psi dobri. Vrhunski čak, ali naravno da i ovdje ima svega. A o univerzalnosti braka nema ni govora jer se njeguju te svinjarske linije a sve drugo je manje bitno... Kao kaj sam veliš: A zašto mi treba aport,aport iz vode,vlečka pernate divljači,jama,zec,lisica...

hrvoje:
Tako je. Ako želiš dobrog svinjara, nabavi si braka. Za zeca, ima puno boljih, a za aport iz vode da i ne govorim.

Lovac:
http://www.lovci.info/thumbnails.php?album=18

Da, sa zečevima bi moglo biti problema...  happi happi happi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju