Lovna kinologija > Lovne pasmine

Alpski brak jazavčar

<< < (11/156) > >>

STARI AVDZIJA:
Turopolje,rado bi se i sam uključio u dijalog ili razmjenu mišljenja i iskustva ali prije toga bi mi bilo bitno da pojasniš šta smatraš linijski uzgoj,poz.

p.s.što se tiće osnivanja kluba bilo koje inostrane pasmine (a da se slijede pravila i principi rada i naravno dostignuča)praktično si "filijala"matičnog kluba zemlje vlasnice standarda jer jedino na taj način
se može ravnopravno biti na visini uzgoja i izgradnje exter.i radnih osobina.Nevidim ni jedan razlog zašto bi u svojoj zemlji imao problema po pitanju kinologije(osnivanjem kluba),naprotiv,kad se postignu određeni standardi onda se već ima i rejting.Možeš li zamislit kako je bilo mukotrpno postiči rejting sa pasminskim klubom bosanski oštrdl.g.barak u BiH.Opstrukcije još uvijek itekako postoje ali su oponenti sve tiši i praktično bez argumenata.Jednostavno ako postaviš cilj ne obaziri se na "kočničare"nego samo na "pogonsku snagu"i pic, pic, pic, pic          d4

TUROPOLJE:
Joj redzo pogledaj kaj se događa sa klubom terijera sve će ti biti jasno...

A kaj misliš da se i osnuje klub i da se želi početi raditi kak treba koliko bi ljudi bilo jako ljuto?

Treba najmanje 20 uzgajivačnica koje imaju isto mišljenje a to je kod nas jako teško jer svi misle da oni imaju najbolje pse.

kamičanin:
Samo započnite i radite kako treba,brzo će se stvari iskristalisati.Svaki početak je težak,ali su rezultati rada onda sladji. zagi zagi

STARI AVDZIJA:
Tako je.Zar Turopolje misliš da je kod drugih pasmina drugačije.Treba se čuvati toga "moji psi najbolji".
Evo jedan primjer:zbog sukoba interesa ja (jedini) ne mogu na specijalki ravnopravno izlagat sa drugim izlagačima ( a naj..em ko "žuti"),Bitno je da imaš ekipu(koja nije ljubomorna jedna na druge,promovisanje pasa je jednako za sve,uspjehe ko postigne to je lična stvar ali globalno se funkcionira.Klubski ovlastite sudije za osjenu i uzgojni pregled u koje imate povjerenj.Naravno da če uvijek biti pojedinaca"koji znaju najbolje",kako reće jedan moj zemljak:"budala i  trnja nemere nestat".

TUROPOLJE:
Probao sam u svojoj kin...udruzi nešta pokrenuti ali nejde jer nežele da im dolaze suci izvana i škartiraju štence i pse i vađenje krvi je za njih glupost a imam jku špagu da se dobiju jako skupe i kvalitetne jedinke  Alpskih brak jazavčara ali se mora raditi po propisima . Ja nažalost nisam dovoljno potkovan da se upustim u to jer zahtjevan je to posao... :pferd:od svega toga pa i ja moram iči jer večini se nemogu uspostaviti...

Jedino i ono najgore je šta se bezveze mučimo ulažemo isto koliko i da su jako kvalitetni a ovakvim načinom nikada nečemo do pravih pasa..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju