Lovna kinologija > Lovne pasmine
Alpski brak jazavčar
Pepi18KA:
stipa d4 lijepo ti psi rade al boga mi,hrabar ovaj prasac...izgleda da je dobro istreniran već zagi zagi
stipa:
To nisu moji psi, nego od mog prijatelja . nemogu vam reči o kome se radi ,jer neželi da pravi reklamu čovjeku od koga ih je dobio zagi
KOBI:
Kad sam se vracao iz lova,navratio sam kod jednog kolege isto lovca koji ima 2 divlje svinje u nekom toru od 1000m2.Kaze hajde pusti Brnju da vidimo sta ce i kako reagovat.Upozorio sam ga da cemo se pokajat obadvojica sto ga pustamo na svinje u tako malen i ogranicen prostor.A Brnjo inace poznat kao kostolomac i vrsni svinjar,lisicar a pogotovo je dobar za sakala dobro me prepao.Uspjeo sam napravit neki video mobilnim tel. i istini za volju sve vise se bojim za njega i strah me cekati iducu sezonu na svinje.Kad je uhvatio jednu od svinja za obraz nije pustio dok nije odgulio komad mesa i koze od 15 cm.Lud i gotovo,a znam da mu to nevalja i da ce stradat cim se sretne s prvim vecim ili ranjenim veprom..Inace je od izvrsnih roditelja svinjara s urednim papirima.Zbog povisenosti je neocjenjen i ne koristimo ga za rasplod nego samo za lov gdje je odlican.Nema tih novaca za koje bi ga prodali.On lovi za nas 13 i svakome je do sada dao priliku da odstreli nesto ispred njega dok on neumorno goni.Sakala tjera i po 3-4 sata.jedina mu je to mana sto ide u duel a do sada smo ga uspjeli izvuc par puta jer odstrelimo svinju prije nego je sustigne i zaustavi.
HERCEGOVAC:
Prvo jarane ovdje ti nema ni 100m2 a da je prostor veci 1000m2 drugačije bi bilo ovdje je sve u usko doslo i pas dobije hrabrost od vas dosta vise nego kad je sam. A ovaj pas se nece nanosat gleve ni minutu ako ovakav bude u prirodi. Samo kako su tako mirna ti veprići to je nevjerovatno ko ovce happi kod mene ima gater u blizini i vepar nekih 80kg al je pobuco preko stotinu kerova koji je god napado bio je gotov iste minute a koji ga oblajava sa distance moze godinu dana nista mu nece čaki ni pokusat poletit na psa. Ja licno volim pse niske noge brakove, NLT(koje i drzim uvjek) samo sve ih srčanost sahrani nisu duga vjeka sto mi se nesviđa nimalo dok je kod gonica to druga stvar
KOBI:
--- Citat: HERCEGOVAC - 06. 04. 2011. 12:42:44 ---Prvo jarane ovdje ti nema ni 100m2 a da je prostor veci 1000m2 drugačije bi bilo ovdje je sve u usko doslo i pas dobije hrabrost od vas dosta vise nego kad je sam. A ovaj pas se nece nanosat gleve ni minutu ako ovakav bude u prirodi. Samo kako su tako mirna ti veprići to je nevjerovatno ko ovce happi kod mene ima gater u blizini i vepar nekih 80kg al je pobuco preko stotinu kerova koji je god napado bio je gotov iste minute a koji ga oblajava sa distance moze godinu dana nista mu nece čaki ni pokusat poletit na psa. Ja licno volim pse niske noge brakove, NLT(koje i drzim uvjek) samo sve ih srčanost sahrani nisu duga vjeka sto mi se nesviđa nimalo dok je kod gonica to druga stvar
--- Kraj citata ---
Pa da.Ponovio si sve sto sam ja vec rekao gore,imas li nesto pametnije za dodat??a ako ne vjerujes koliki je tor(nisam ni rekao da je gater)onda dovedi nekog svog psa pa cemo zajedno vidjet sta zna.
A ako nisi pregledo ostale moje videe evo ti link pa vidi kako majka od ovoga psa radi svinju u puno vecem gateru,na ostalim videeima mozes vidjet i kako oblajava i trga lisicu u planini.
Sad cekamo neki tvoj video uradak iz gatera ili prirode nebitno da pogledamo???
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju