Lovna kinologija > Lovne pasmine
Alpski brak jazavčar
rubi:
Bravo Štef na postu ispravan je, ja priznam da mi je rad bitan i najbitniji isto tako o čemu vi svi ovdi pišete jakim linijama Žalca i ekipe imao sam ja i njihovih pasa izravnih potomaka od Brika i bio zadovoljan a imali noge kako ti kažeš ko " žirafa" . Veze s pasmino imaju jer su alpski brak jazavčari ali nisu u tipu odnosno veći su od dozvoljenih ali ne znači da nisu radni.
Često tokom sezonom lovim u Slavonskim lovištima ima tu svega i svačega ali nisam se nagleda ispravnih i pravih linija u tipu ima tu Bogami više baštardi nego čistih brakova. Od Žalca sam uzeo 96 godine dva pasa i oba su bili preko 42 a uzeo sam ih kao štence od dva miseca.
Bitna je meni Štefe moj rasa ali ne držim ja njih da mi ubiju dosadu kroz popodne nego da mogu lovit s njima i guštat.
Nikada nisam prodao štene sve što se ošteni ostaje u ekipi.
Štef:
Ma ne hvalim ja ničije linije - ja to pričam jer su u mom domu brakovi prisutni više od 35 godina, lovilo se sa njima lisice dok si mogao 100 DM stavit u džep još u lovu, tražili se srnjaci po krvnom tragu, nateravale svinje... sve ovo pišem zato jer dođem u lov, ima brakova a kad ih pogledaš od njih 10 jedan je možda kak Bog zapovjeda. Ne kažem da ne gone (makar bi se i tu dalo diskutirat puno) ali po izgledu malo je onih koji su Alpski Brak Jazavčari. A ipak je to pasmina uz koju sam odrastao i nikad je neće zamjenit ni jedna druga - kod mene barem.
Isti je slučaj i sa terijerima, ne znam kad sam vidio u lovu onakvog lijepog, malog, brkatog, "kockastog" terijera sa paležima... a tak je i sa drugim pasminama, možda ne sa svima ali ime svega.
Nisam našao finu slikulegla brakova pa prilažem jedno koja mi se baš dopada ;D
šokac:
rubi ma razumijemo se mi potpuno i slažem se sa tvojim postom .
Brakova danas ima svakakvih i skoro u svakom leglu ima
jedan dva povišena . Ove pse što sam nabrojao nisam
mislio da su bez mana nego jednostavno sam držao
njihove potomke pa tu liniju najbolje poznajem .
Osim toga što se mene tiče neka svatko drži šta
mu paše i odgovara meni je svejedno .
joza991:
.....DOLUTAO CRNI BRAK U KOBAŠ(brodsko posavska)...... AKO JE NETKO CUO DA JE NETKO OSTAO BEZ PSA NEK SLOBODNO JAVI,MOZDA JE NJEGOV ......
joza991:
--- Citat: joza991 - 08. 11. 2012. 19:51:21 ---.....DOLUTAO CRNI BRAK U KOBAŠ(brodsko posavska)...... AKO JE NETKO CUO DA JE NETKO OSTAO BEZ PSA NEK SLOBODNO JAVI,MOZDA JE NJEGOV ......
--- Kraj citata ---
VLASNIK PRONAĐEN.... ref
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju