Lovna kinologija > Lovne pasmine

Alpski brak jazavčar

<< < (150/156) > >>

deeejan:
prekrasan nosl

NikolaDodig:
Postovane kolege lovci trebam jedan savijet. Kupio sam stene braka ko3,5 mjeseca starosti,ali primjetio sam da ima upaljenu suzn zljezdu na desnom oku tj, upalu treceg kapka ili cherry eys. trenutno mu stavljam kapiteksametazon neomicina... pa me interesuje ako neko zna sta mi je ciniti,neko kaze da se to moze masazom vratiti,al ne znam kako..Molim pomoc...Hvala

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/77/Prolapsed_gland_of_the_third_eyelid.JPG

Evo slika to je ta upala,nasao sam sliku kao ilustraciju

fly:
Kolega, trajno rješenje kod mog mlađeg je bila  operacija. Dobar veterinar to obavi kvalitetno, dva tjedna nakon operacije kapaš antibiotske kapi ili mažeš mast ( sto je lakše i tebi i psu - meni se mast pokazala efikasnija za primjenu). Malo pregledaj po internetu, uglavnom svi preporuče zahvat. Preporuča se obaviti dok je pas mladi. Biće peso ok, ne brini se.

NikolaDodig:
Zvao sam juce veterinara ,savjetovali su mi da ga tretiram kapima do nedelje,ako se samo ne povuce da zagovorimo termin iduce nedelje za operacioni zahvat...mada oni trajno odstranjiuju tu zlijezdu...i kazu da nisu poslje imali problema sa tim psima,tako njihova praksa pokazuje,ali sam citao savjete da je bolje ako se moze ne odstranjivati vec samo je vratiti na svoje mjesto,ali oni kazu da je to komlikovano, ida se ne bojim suhog oka poslje jer u oku ima jos zlijezda koje podmazuju..tako mi rekose ,pa i sam ne znam sta da radim...

fly:
 Prema informacijama koje sam skupio prije operacije mog psa, metoda odstranjivanja je zastarjela i u svakom slučaju zahtijeva stalno dodatno ovlazivanje oka kapima. Ako vam kažu da je zahvat kompliciran nađete veterinara koji je to u stanju napraviti. Pošaljite mi svoj broj na pp.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju