Lovna kinologija > Lovne pasmine
Alpski brak jazavčar
Gams007:
Evo dragi kolege lovci da se pohvalim danas u moju obitelj došla nova prinova, Alpski brak jazavčar star 3 mjeseca, bit će uskoro i koja slika. Dobra Vam kob!
grom:
Ako mu genetika ne valja, možeš ti raditi s njime dan i noć. DŽABE SVE! Ne treba žaliti patrone za to ili dati kome da čuva kokoši. Kad je on pravi, vidi se to vrlo brzo. Kaže netko čekaj ga dvije, tri godine...proradi neki i bilo je slučajeva da su bili kasnije extra psi. A to je možda do prilika koje je zapravo imao. Sa 6-7 mjeseci se uglavnom vidi da će biti dobar pas. Kod kolege su bila tri štenca od njegove kuje, sa 9 mjeseci našli trag, ispravili i našli vepra 2 km dalje. Cijelo popodne bili na njemu i pokidao dvojicu. Nakon šivanja još luđi bili, radili vrhunski. Nije im trebao stariji pas. Ali nije dočekao dvije godine ni jedan. Vepar, vuk i bolest.
Baky20:
Grome ma svaka ti čast. Samo ja bi ceka do 9-10 mjeseci, ali s tobom se u potpunosti slazem. Ti u 5-10 pustanja mozes vidit jel pas zeli lovit ili ne, naravno moras mu nesto puktnit .
grom:
Samo u lov i vidiš sve. Ja sam kao klinac imao križanca posavca i istarca. Nije do treće godine znao što je svinja jer zapravo nije imao sreće ni prilike. A nije ni pokazivao interes za trag svinje uopće. Ali je imao ono nešto, jarebica mu nije mogla ostati, mačka, jazavac i šta ti ja znam. Nije bio džukela koja ide za nogama, a bio pametan samo tako. Sve dok se nije odstrelilo i to ne pred njim, skontao sve doslovno u sekundi i navalio na svinju. I od tada radio i gonio samo tako. Ali sam imao samo njega takvog, tako da je to rijetkost. Sa ptičarima ista stvar, ako ne radi sa 6-7 mjeseci neće nikad.
Baky20:
Imam ja ovo sto ti imas na slici. Prva ferma sa 5 ipo miseci. Prvi zec i sljuka sa 7 ipo. Sve u lovu, ali skrecemo s teme na brakovima smo ;D
Ja sam postavio pitanje prije mjesec dana za dobru uzgajivacnicu brakova dobio sam odgovor samo za ban mali, zvao neke ljude preko njuskala za stenad malo propitiva vidim ljudi se gube pa kazu da svako stene koje su oni prodali bilo vrhunski u lovu kasnije( naravno nisam dugo razgovarao sa takvim ljudima).
Nakon dugo razmisljanja grome moj zametnia ja trbojca stene prije par tjedana od roditelja sto sam vidio vrlo dobrih/ odlicnih. zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju