Lovna kinologija > Lovne pasmine
Beagle u lovu
KOzorog:
Drago mi je da ipak ima još lovaca koji love s biglom, a vidim i da svi imaju iste/slične probleme!
Što se tiče odgoja pasa, mislim da sve ovisi o naravi svakog psa pojedinačno.
U mom lovištu svi idemo na različite strane lovišta, ali kad-tad uvijek se psi negdje spoje i nastavljaju loviti u grupi, tako da je pojedinačni lov sa psom problem.
I moj se u početku redovito vraćao svakih 45min, ali kako je sve više gonio tako je počeo biti sve duži.
Što se tiče GPS-a, mislim da je to jako dobra stvar u današnje vrijeme, uvijek ostaje pitanje problema ogrlice. No, nisam čuo, barem u našem društvu, da se neki pas objesio.
Komentari kao što su NABAVITE LOVAČKOG PSA KOJI SE VRAĆA mislim da su čista glupost, u najmanju ruku. Jer u mom društvu ima posavaca, istrijanaca, jazavčara, alpskih brak jazavčara i svima se znaju psi vratiti drugi dan, a i duže ili završiti u drugoj županiji. Pa bili oni iz vrhunskih legla kojima se roditelji vraćaju i rade k'o ludi.
Za sad probat ću još jednu lovnu sezonu bez GPS-a, ali ako ne ide, nabavit ćemo ga.
Fred:
za komentare da si nabavimo psa koji se vraca nepotrebno je bilo sto reci ,svi koji tako misle vjerojatno nemaju bigla a i sigurno nisu nikad lovili sa njime pa ne znaju sto pricaju ,a ja i osobno nisam jedan od onih koji mjenja psa ko carape zato jer ima neku manu (moj slucaj predugi gon)
i koliko sam ja shvatio sve nas koji imamo bilgove nije problem da se oni ne vracaju jer primjerice moji se svi vrate na mjesto di sam ih pustio sam sto je problem vremena to je nekad jedan sat ,tri ili sest ali vracaju se ....
za razliku sto je kolega kozorog rekao istaraca ,i posavaca koji odlaze u druge zupanije i trazi ih se preko oglasnika
i evo ako nekoga zanima nasao sam neke upute o koristenju teletakta i dresuri sa njime i unutra se osvrci i na zaustavljanju psa prilikom gonjenja (tj.prekid gonjenja)
jer evo nazalos kako i sami znamo neki se muce sa psima da im progone a bi se borimo sa time da prestanu :smil4226ce1d491b5:
zagi
madhunter:
Kod mene nema vukova! Ovo je trebala bit sala da da vidim reakciju jednog kolege forumasa, molim bez zamjerki! Moji su psi manjeg formata pa su mi trenutne ogrlice premasivne. Kad izmisle nesto picolo, tipa microcip sigurno cu to koristit. Poznat mi je osjecaj kad svi jedu, piju, zabavljaju se poslije lova a ti cekas neznajuci jel ga zgazio auto, ubila svinja il ga je ko nastrelio.
istrijan:
Poznat mi je osjecaj kad svi jedu, piju, zabavljaju se poslije lova a ti cekas neznajuci jel ga zgazio auto, ubila svinja il ga je ko nastrelio.
[/quote]
Koliko, toliko GPS ti to kolega uskrati teaa
Fred:
nemoj se saliti sa nasim psima vidis da smo jako osjetljivi na njih hao hao hao
ali ajde poznat ti je osjecaj kad kad moras cekat psa ,vjeruj mi i meni toliko puta dode kad odem u lov i kasnije odmah na rostilj,ali kad ih vidim u jutro kako se tresu kad me vide u zelenom jednostavno ih nemam srca ostavit u boksu ...
ali evo moram pohvalit vecinu iz mog drustva koji ostaju samnom satima cekajuci pse iako oni nemaju psa ,sto je vrlo lijepo i kolegijalno od njih ,a kako i oni kazu kako je pred mojim psima dosta toga odstreljeno ,da nema njih nebi nam u vecini slucajeva bilo ni dobrog i uspijesnog lova tako da im nije problem ih samnom cekat ... zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju