Lovna kinologija > Lovne pasmine
BOSANSKI OSTRODLAKI GONIC (BARAK)
lovacpd:
evo posto je REDZO tu, da se malo aktivira tema....
STARI AVDZIJA:
Može,može aktivairat će mo ite kako i to na naučnoj osnovi sa argumentima,analizama i još što šta. z6
lovacpd:
--- Citat: REDZO - 05. 08. 2008. 14:58:21 ---Može,može aktivairat će mo ite kako i to na naučnoj osnovi sa argumentima,analizama i još što šta. z6
--- Kraj citata ---
Iskreno to fali....
Mi smo se vec culi inace, preko mejla, nedavno
Analiza je bitna stvar svakog problema a barak ima problem opstanka kao pasmine, otimanja(Bugari npr), a kvalitet je upitan (opet se osvrcem na kvalitet dlake i boju, svjestan da je i morfologija bitna, ali 70% ex yu gonici morfoloski lice jedan na drugog, i samo ih boja razlikuje...mozda to nekad nije bilo tako ali sad sve vise i vise ide ka tome sto je problem svih kinologa ex yu prostora)
Ne moze se svako cupavo pseto a da ima klempave usi zvati barakom...
Nadam se da me razumijete
fazan:
U potpunosti te podržavam,jer sam tijekom godina prisustvovao mnogim brakadama gdje se za svaku seosku pasju lolu reklo da je bosanski barak. a tvrdnja da je to barak bila je :" Pogledaj kakvu raščupanu dlaku ima".
snajper:
--- Citat: fazan - 06. 08. 2008. 11:32:18 ---U potpunosti te podržavam,jer sam tijekom godina prisustvovao mnogim brakadama gdje se za svaku seosku pasju lolu reklo da je bosanski barak. a tvrdnja da je to barak bila je :" Pogledaj kakvu raščupanu dlaku ima".
--- Kraj citata ---
i ja sam imao prilike vidjet i čuti istu priču.Kod nas u Slavoniji (okolica SB)polako izumiru,a ono malo što je ostalo je van selekcije,bez rodovnice i iskržano.Moj djed je imo jednog 90-ih godina i mogu vam reći taj isti se još i danas spominje među lovcima kada kreće priča o goničima,svinjarima.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju