Lovna kinologija > Lovne pasmine
BOSANSKI OSTRODLAKI GONIC (BARAK)
STARI AVDZIJA:
Moj Zorane,nešto me brine zašto Sejfo ne stavi sliku te svoje barakuše pa da kažemo ćojeku šta mu je raditi.Pošto nam je jaran da ga spasimo desetogodišnjeg eksperimentisanja i "prosjećnih" legala( u najboljem slučaju).Da vidimo taj "genetski potencijal" u našeg Sejfe i pomognemo pajdi,obzirom da ima u ovoj zemlji pravog genetskog materijala u toj oblasti a ta "šala "ga košta samo nešto manje od 150 eura naravno uz dolazak u srednju Bosnu i prigodan "poklončić"kako je to adet.Pa šta ti misliš o tome i ostali naravno.. z2 z11 z2 z10
P.S.još povede suprugu u onaj tržni centar i "zaboravi "je par sati neće ga narednih 5.godina pitati ništa kad ide i vrača se iz lova.
STARI AVDZIJA:
Nemojte mi molim vas na forumu iznositi zaključke "imamo problem opstanka pasmine" a da istovremeno nikada niste bili niti na jednoj specijalki baraka ili da imate uvida u stvarno stanje,odmah dobijem ospice.To su postovi na pamet bez ikakve argumentacije.Pa ne pišemo o stanju pasmine prije 10.godina?
STARI AVDZIJA:
@Fazan,slobodno tvrdi da barak ne treba da ima "raščupanu"dlaku neko poleglu i (ili)lakše rastresitu,do blaže stršeću poželjno poleglu i oštru sa podlakom. z10
STARI AVDZIJA:
--- Citat: lovacpd - 05. 08. 2008. 15:24:50 ---
--- Citat: REDZO - 05. 08. 2008. 14:58:21 ---Može,može aktivairat će mo ite kako i to na naučnoj osnovi sa argumentima,analizama i još što šta. z6
--- Kraj citata ---
Iskreno to fali....
Mi smo se vec culi inace, preko mejla, nedavno
Analiza je bitna stvar svakog problema a barak ima problem opstanka kao pasmine, otimanja(Bugari npr), a kvalitet je upitan (opet se osvrcem na kvalitet dlake i boju, svjestan da je i morfologija bitna, ali 70% ex yu gonici morfoloski lice jedan na drugog, i samo ih boja razlikuje...mozda to nekad nije bilo tako ali sad sve vise i vise ide ka tome sto je problem svih kinologa ex yu prostora)
Ne moze se svako cupavo pseto a da ima klempave usi zvati barakom...
Nadam se da me razumijete
--- Kraj citata ---
Evo,a čovjek drži "garove",prihvati se posla pajdo pa ćeš da vidiš koliko si tehnolog i koji je izazov uzgajati ovu pasminu,kad napraviš tri generacije skidam kapu..
lovacpd:
--- Citat: REDZO - 21. 08. 2008. 02:54:29 ---prihvati se posla pajdo pa ćeš da vidiš koliko si tehnolog i koji je izazov uzgajati ovu pasminu,kad napraviš tri generacije skidam kapu..
--- Kraj citata ---
Lako je to. 500-600 evrica i kupim 3-4 stenadi od Redze i gotovo.... zna im covjek sve, nema greske
za 4-5 godina imam trecu generaciju....
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju