Lovna kinologija > Lovne pasmine

ENG.SPRINGER ŠPANIJEL

<< < (16/26) > >>

ika:
Istina,nisam lovac.. al nikad se ne zna možda jednom i postanem :)
znam da dosta toga ima ko što sam već i rekla, samo ne znam koliko se to promijenilo ili ostalo isto, i sad baš gledala u lovačkom vjesniku- IPO za goniče, IPO za ptičare.... i td, al nigdje nije navedeno za dizače,pa me u tom dijelu možda najviše strah da se ispiti ne održavaju rijetko, ili  ne znam...
stvar je u tome da bi ja odma na prvu htjela znati to ide tako i tako.. al izgleda sve postupno u hodu  uf  :P

P.S odo našvrljat nešto o sebi :P

šokac:
Ma bude , nebrini  happi

Ovo ti je za tekuću godinu od HKS .

http://hks.hr/web/dokumenti/kalendar%202012/sunjkavci/%C5%A0UNJKAVCI%20IPO%20PLAN%202012.pdf

Ako baš hoćeš tu pasminu za lov onda gledaj da bude isključivo od
roditelja koji love . Dosta ih je u nelovačkim rukama kao kućni pSI .
Slabo se razumijem u špringere ali mislim da se od
šunjkavaca na IPO ne traži aport . Samo pretraživanje terena ,dizanje divljači i
naravno da se ne boje pucnja .
Prije ispita naravno ocijena eksterijera .

Ako pas u sebi ima imalo lovne genetike i izvodi ga se u polje mislim
da nećeš imati nikakvih velikih problema da položiš IPO .

ika:
Vidla sam već sve te infice, al sad s nestrpljenjem čekam za sljedeču godinu, ipak bebolinac ima samo 2 mjeseca, još ću se načekat do izlaska sa njim na IPO, al kolko sam se informirala o njima imaju urđeno aportiranje, nije sad tako savršeno da ga ne treba dotjerat al ipak treba radit ko i sa svakim psom.

To me najviše muči jer malo nađem informacije ovakve malo onakve, a točno o njima i nekih novijih i pouzdanijih nisam pronašla, najviše ima za ptičare, goniče i recimo stalnije pasmine, i o njima sam već pročitala toliko toga pa se uvijek zapitam dal možda i oni to tako sve moraju odradit....    gss

Upland hunter:
Slikano prije dvije sedmice u Montani.

Poz.
Ado

ika:
 bravooo

sigurno si ih sve ponio kući  d2

možda će moje pitanje zvučat malo glupavo,al nemojte zamjerit tek se uhodavam, dal su to ženke špringera pa imaju tako kraću dlaku ili...
najprije sam pomislila da su njemački prepeličari... tako da opet na kraju nisa sigurna što su, jer imaju nekako kraće uši...

vjerujem da je gušt radit s njima:)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju