Lovna kinologija > Lovne pasmine

ENG.SPRINGER ŠPANIJEL

<< < (17/26) > >>

šokac:
Vidim da će biti veselo sa "neupoznatom "  Ikom  !       ref ref happi

Upland hunter:
Ika pitanje nikad ne moze biti glupo. Eh, da pokusam objasniti. Na slikama ima i muzijaka i zenki springera. Taj crno bjeli je moj 5 godisnji muzijak i ima jako kratku dlaku. Veoma laka za odrzavat :) Svi psi na slikama su radni springeri i vecina vuce korjene bas iz Engleske. Oba roditelja mog psa su uvezeni iz Engleske prije 5 godina. Tako da izgled radnih springera ovdje u Americi a i Engleskoj se razlikuje od show pasa. Rasa se vec davno rastavila na radne i izlozbene pse. Tako da radni psi ne ispunjavaju standarde kao sto je visina, cjelokupni izgled psa, duzina usiju, dlake itd. Vise se ulaze na radne karakteristike, njuh i nosenje glave pri radu, brzina pri pretrazivanju terena.....

Lov sa springerima je veliki gust :)  I razlikuje se od rada drugih lovackih pasa. Oni su veoma privrzeni svojim gazdama i zele da udovolje istog. Rade 20-30 metara od lovca i uvjek su u kontaktu sa lovcem.

Nadam se da sam ti pomogao sa mojim odgovorom.   

Upland hunter:

--- Citat: šokac - 21. 11. 2012. 22:21:40 ---Vidim da će biti veselo sa "neupoznatom "  Ikom  !       ref ref happi

--- Kraj citata ---

Tko pita ne skita ;)

ika:
Hvala na odgovoru i tako je tko pita taj ne skita :P

Ma sad mi je tek malo prije sinulo da mogu imat i kraču dlaku... samo kasno...
Al dobro, tu je to sve negdje u glavi samo treba poduže da izađe  z12

Stvar je u tome da kolko sam ja viđala i vidla imaju općenito dužu dlaku, što je malo recimo veselije čiščenje poslije lova od svih onih sitnih sjemenaka i čičkova.... koji su specijalnost u ovo vrijeme... srećom s tim sam već spraksana tako da neće bit problema :)

Upland hunter:
Ovdje (USA) prodaju sprej koji pomaze da se čičci odstrane. Neki koriste i maslinovo ulje.... Ja srecom nemam tih problema :) ponekad se pokoji uhvati na usima, ali to se lako odstrani.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju