Lovna kinologija > Lovne pasmine

Engleski poenter

<< < (25/64) > >>

sawa:

--- Citat: Kljunko - 14. 10. 2009. 16:28:51 --- Sawa prijatelju zvijer mi se otima morat ću se pridružit ovima što  dois ali ipak još duram  uf

--- Kraj citata ---
Prijatelju moj to je englez.
Englez nije englez ako se ne otima i kada mislis da je kompletna obuka gotova on ti pokaze da si u zabludi. Medjutim kada mentalno sazri bukvalno preko noci legne na obuku i prosto radi kako ti zelis, a do tada  :smil4226ce1d491b5: mad
Medjutim  dois je iz raja izasla. Na taj nacin se pravi odnos izmedju vlasnika i psa, a kada se koristi teletakt pravite odnos pas-ogrlica. Posle dobrih  dois pas vas gleda kao vodju copora i nekoga kome se treba pokoravati i vremenom preuzimate potpunu dominaciju nad njim i pocinje da vas slusa kao boga. Naravno treba biti oprezan i ne treba preterivati, a pas koji ne trpi  dois nije za vas.
Kada se radi sa strujom mora se biti jos oprezniji i dobro sagledati situaciju pre nego se pritisne dugme. Medjutim kada se ogrlica skine jako cesto se desava da se pas ponasa kao da nije vas. Pogotovo ako uradi nesto sto nesme i to istera do kraja, a vi pocnete da svirate kao trubadur uzalud. Tada je bolje ostaviti psa da izluduje nego glumiti trubadura.
Veliki broj vodica i pored struje namlate svog psa. Pa se jako cesto pitam zasto uopste bacaju pare za teletakt kada i pored struje koriste  dois ?

best of habek:

--- Citat: sawa - 13. 10. 2009. 20:11:29 ---
--- Citat: medo - 12. 10. 2009. 22:44:28 ---Kuja 5 godina.izvanredna je.
Super su vam slike d4

--- Kraj citata ---
Hvala druze.  z10
Ta kuja ima 5 godina i malo se podsecamo pred lovnu sezonu. Imala je stence, pa mora malo da se poradi na kondiciji.

Gde nam se dedose ostali poenterasi?

--- Kraj citata ---

Evo javljam se i ja Vama-Dražen iz Kc-imam i psa i kuju- pointere.
Uživam u njihovom društvi svaki dan posle posla a u lovu ne da uživam nego sam opčinjen sa njihovim radom u pronalaženju divljači i markiranju.
Pozdrav svima koji vole isto tako svoje pointere. zagi

sawa:
best of habek pozdrav i za tebe i dobar pogled.
Da me ne shvate pogresno, sa svakim dobrim psom se uziva u lovu, ali nekako sa englezom je naj lepse  z10

Evo jednog maladica od godinu dana. Pocinjemo da se spremamo za lov, a ako polozi praktican lov onako kako sam ja to zamislio spremace se za utakmice, a mozda i izadje na kup Evrope u Martu.

sawa:
Neke knjige kazu da poenter moze da oseti jedan atom mirisa fazana u litri vazduha. Mislim da je to istina.
Sta vi mislite?

Kljunko:
 Ovo sam htjela upitati kad je riječ već o mirisu fazana... Da li koka miriše psu drugačije ili su na mom terenu sami mužjaci  d2? Sve marke na treningu u zadnjh desetak dana su bili mužjaci fazana a prije smo znali markirati i koke???

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju