Lovna kinologija > Lovne pasmine
EPAGNEUL BRETON
almir:
Što znači vrhunski primjerak???
kalibar:
Šta znaći škart???Ajmo se malo pesi
almir:
Škart je pas koji ne koristi nos, pas koji ne pretražuje teren, pas koji se plaši pucnja, pas koji se boji divljači, pas koji je senzibilan (pička(dobar dio bretona)) pas koji ne markira, pas koji je alergičan itd itd
To dal neko ima više il niže usađene uši, cm kraču ili dužu gubicu, bolje ili lošije kuteve, dal je četvrtast ili ne,
ima dobro ili loše usađen vrat, dubinu, pretprsje, zastavice itd boli me k... (trudim se ne imati u uzgoju) što se tiče lova al prve mane su mane i preko kojih se ne prelazi.
I ja se ne pesi nego pitam, isto ko što sam pito dal si slavonac jer sam identičnog psa gledo na izložbi u
Sl. Brodu. Ako misliš da se samnom možeš nadjebavat tu sam, pa da vidimo ko je ustrajniji hao
kalibar:
Sve ovo što si nabrojio je škart, ali škart koji je nastao lošim i nestručnim uzgojom ili obukom.Ako se sa bilo kojim štenetom poćme dobro i pažljivo raditi 100% neće doći do svega ovog što si nabrojio.A za mene vrhunski pas je odličan oblik i dobar rad dokazan na takmičenjima sv.Hubert.Što se tiće mog identiteta samo da potvrdim da sam slavonac, pas nije još bio na ocjeni kao što rekoh pripremam ga za proljeće.
almir:
S obzirom da si napiso kad si predstavljo svoje pse evo kujice i mužjaka 6g i obrnutim redosljedom postavio slike, misliko sam da smo se vidjeli pretprošle godine u Sl. Brodu. Tad sam upozno gospodu čini mi se iz Velike i jednog iz nekog sela blizu VK, nažalost izgubio sam kontakte, mislio sam da si ti nekom srećom jedan od njih.
--- Citat: kalibar - 27. 02. 2011. 21:29:08 ---... škart koji je nastao lošim i nestručnim uzgojom ili obukom...
--- Kraj citata ---
slažem se, i istovremeno si postavljam pitanje, tko se u Hrvatskoj bavi ozbiljnim uzgojem ččč
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju