Lovna kinologija > Lovne pasmine

EPAGNEUL BRETON

<< < (67/102) > >>

zmajcom:
kroll brinska 9mj.

daun

ikominator:
Evo da vas sve pozdravim!Novi sam na forumu,pa ako u necemu pogrijesim,nemojte mi zamjeriti!
Prije sam drzao razlicite vrste pasa,Njemacki lovni terijer,Sibirski haski,Tornjak te nekakve mjesance....Donedavno sam nabavio Marinu Dukat Slavonski(mi je od milja zovemo Kuki),Bretonku,koja me naprosto odusevljava u svakome pogledu!
Nevjerovatno je koliko taj pas ima energije i inteligencije!
Posto nemam iskustva u odgajanju i uzgoju Bretonaca,postavio bih par pitanja!

-Procitao sam da jako dobro podnose vrucine,kod Kuki to nije bas slucaj,cesto se vrati zadihana sa pjenom u ustima,loveci nekakvu pticu,no to samo kada je jako vruce i kada dugo "tera"
Dali je mozda predebela?
-Inace je jako poslusna i dolazi na poziv,no ako nanjusi fazana,lisicu.....odluta daleko goneci tu zivotinju!
  Kako da je odvratim od toga?
(inace markira ona,ne napada,no u slucaju zeca ili lisice,goni ih dok ne stanu)
-Na slikama primjecijem da vasi Bretonci imaju "svilenkastu" dlaku,Kuki nema,kod nje je ona ostra i dosta rascupana!
  Greska ili?
-Takoder primjecujem ja Bretonci imaju pomalo zbijenu njusku,no Kuki ima vise izduzenu!
  Greska ili ne?
Probati cu postaviti par slika(ako uspijem) i radujem se bilokakvom odgovoru!
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]

ikominator:
Nije uspilo prvi puta,mozda ce ovako! sor

dianaaa:
Pozdrav svima,

također imam bretonku, stara je 15 mjeseci,
nejdemo u lov, ali bih voljela da ide na agility ili na flyball (ne kuži baš lopticu)
zanima me kada izlazi iz puberteta, jer kad krene nekamo nemogu je prizvati nazad.
ona zna komande i dođi, sjedi, mjesto, zna i par trikova. (išle smo u školu socijalizacije i položile)

imala sam i problem da mi je pobjegla sa povodca i hvatala sam je pola sata po gradu,
skoro ju je i auto udario.
zanima me jesu li to njihovi stalni hirovi sto bjeze? ona mi je inače drugi lovački pas, prvi je bio jazavčar.
malo je trdoglava i imam strah da bi pobjegla ako je pustim sa povodca.

molim vas bilo kakav savjet,

hvala unaprijed

dianaaa:
evo je! tu je imala cca 9mj

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju