Lovna kinologija > Lovne pasmine
EPAGNEUL BRETON
grom:
Onda smo sve riješili. zagi
damjanovicd:
tako je zagi
ovo je inace moj pas na eurodogu 2005 - opsirnije u dobroj kobi u novom izdanju
dianaaa:
Ja ne živim u gradu, tj da, ali u ruralnom dijelu, gdje ima i šuma i livada itd.
nije u stanu, nego ima gospođica boks od 30-35 kvadrata. + veliko dvoriste gdje može patrolirati.
u grad idemo samo na tečaj socijalizacije i odgoja, da nauči bar osnovne komande, što stvarno je,
čak i trikove radi ko cirkusant. ali kad ju puhne ludilo uf
Mene zanima kada oni prestaju biti adolescenti, jer mi je malo teško s njom kad je dekoncentrirana,
zato i je otisla, pa sam je ganjala po gradu... nije se uopce odazivala..
a sto se tiče igračaka, dojade joj, imam ih par komada, koje joj dajem povremeno, ili je malo zanima, ili nimalo,
al kad se pocne igrati, onda je super, rezi od srece itd...
kad joj bacim lopticu, odleti do nje i sakrije ju, al bar to, prije je dosla i posnjofala i aj bok...
molim vas da mi pomognete, kako da je stimuliram i zainteresiram?
hvala
bojim se da je nebi auto udario ili nekaj..
damjanovicd:
--- Citat: dianaaa - 27. 06. 2013. 08:40:13 ---Ja ne živim u gradu, tj da, ali u ruralnom dijelu, gdje ima i šuma i livada itd.
nije u stanu, nego ima gospođica boks od 30-35 kvadrata. + veliko dvoriste gdje može patrolirati.
u grad idemo samo na tečaj socijalizacije i odgoja, da nauči bar osnovne komande, što stvarno je,
čak i trikove radi ko cirkusant. ali kad ju puhne ludilo uf
Mene zanima kada oni prestaju biti adolescenti, jer mi je malo teško s njom kad je dekoncentrirana,
zato i je otisla, pa sam je ganjala po gradu... nije se uopce odazivala..
a sto se tiče igračaka, dojade joj, imam ih par komada, koje joj dajem povremeno, ili je malo zanima, ili nimalo,
al kad se pocne igrati, onda je super, rezi od srece itd...
kad joj bacim lopticu, odleti do nje i sakrije ju, al bar to, prije je dosla i posnjofala i aj bok...
molim vas da mi pomognete, kako da je stimuliram i zainteresiram?
hvala
bojim se da je nebi auto udario ili nekaj..
--- Kraj citata ---
bretonci su inace jako tvrdoglavi njima treba puno vremena i paznje pokloniti... isto tako pas mora znat razlikovat rad i igru sto znaci da u radu nema sale i treba ostrija ruka... a to sto se tice bjezanja, to treba redovno vjezbati isto kao i ono sjedi, lezi itd...
dianaaa:
hvala vam, damjanovicd
ovo mi je prvi ptičar o kojem ja brinem, tata je bio lovac i imao je njem kratkodlakog pticara i kasnije jazavčara.
koliko sam shvatila, bretončeki su dosta dugo zaigrani, i prije im prevladava nagon da se istrče i tek onda mogu
raditi, znam da se mora umoriti da ona bude namirena.
uz to da znam da su i jako osjetljivi, pogotovo na grubost i da sve čine da udovolje vlasnika.
neznam kako da je naučim da donese bilo kaj, lopticu, granu, bilo sta.. mozda joj to dolazi kasnije s vremenom.
zato sam i dosla ovdje da vas pitam, jer imate puno više iskustva nego ja.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju