Lovna kinologija > Lovne pasmine
EPAGNEUL BRETON
ikominator:
--- Citat: velimir - 18. 09. 2013. 13:10:35 ---Clanak 15. Ime cistokrvnog psa
Imena svih pasa iz jednog legla moraju imati isto pocetno slovo. Ime uzgajacnice /uzgojno ime/ sastavni je i nedjeljivi dio imena psa oštenjenog kod jednog uzgajivaca i mora se uvijek potpuno navoditi uz ime psa.
Iz pravilnika Hrvatskog kinološkog saveza zagi
--- Kraj citata ---
Da to sam skuzio,jer kada sam kupovao Marinu,uzgaivac me je pitao da odaberem ime koje pocinje sa slovom M,ja sam namjerno rekao Marina da bi malo suprugu nasekirao,jer ime moje bivše je bilo Marina rol hao
Ali me sada zanima jedno,posto ja nisam "pro" uzgajivac,niti nemam uzgajivacnicu,kao onda sa imenima štenaca koje moja kuja okoti?Jel ih ja biram ili?
kcujko1:
To da imena moraju slijediti isto početno slovo je točno, ali to je ipak samo ime koje se navodi u papirima.
Tko će psa u lovu dozivati "Wyatt Earp"??? Nitko ne brani da pas ima neki normalni nadimak na koji se odaziva, a ono što piše u papirima neka ostane za one koji se papirima i bave.
Ili kako je Slavko Štimac jednom rekao - piše Hund, ali piše i Mile...
ikominator:
--- Citat: kcujko1 - 18. 09. 2013. 13:37:02 ---To da imena moraju slijediti isto početno slovo je točno, ali to je ipak samo ime koje se navodi u papirima.
Tko će psa u lovu dozivati "Wyatt Earp"??? Nitko ne brani da pas ima neki normalni nadimak na koji se odaziva, a ono što piše u papirima neka ostane za one koji se papirima i bave.
Ili kako je Slavko Štimac jednom rekao - piše Hund, ali piše i Mile...
--- Kraj citata ---
Pa normalno da su sva ta "fancy" imena samo za papire,ali upravo me to zanima.
Zanima me koja imena moram postaviti u papirima za svoje vlastito leglo?
Imaj na umu da nisam uzgajivac,niti imam uzgajivacnicu,moja kuja i pas koji ju je pario,oboje imaju papire i polozen IPO(ako je to bitno)!Kako uopce prijaviti leglo,te koje pocetno slovo imena moram naditi?
moro:
--- Citat: ikominator - 17. 09. 2013. 10:24:21 ---Dali je ikome poznata krvna linija Wayatt Earp iz Srbije?
Čuo sam da je taj pas bio ili je još uvjek odličan.
Ima li itko kakvu informaciju o tome Bretoncu?
[/quote
Pravo ime tog psa je Vayass Erp Alesasandro & Nicola iz poznate uzgajivačnice A&N u Srbiji evo ti i fotka pa uživaj ako voliš bretone z10
--- Kraj citata ---
velimir:
Nemoraš imati uzgajivačnicu da prijaviš leglo, u uzgojno ime staviš naziv mjesta gdje živiš ili nadimak, prezime ...
primjer Aron od ...
Ime koje se koristi u radu psa treba biti kratko i jasno možeš probat sa početnim slovima roditelja štenca ili ako je to prvo leglo kreni sa slovom A . d4 zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju