Lovna kinologija > Lovne pasmine
Finnish hound
hrvoje:
Poštovani gospodine Nosler, drago mi je da znam za još nekog tko uzgaja Finske goniče, jer ih i ja imam, pa bi možda mogli podijelit lovačka iskustva s njima. Ja sam iz Dalmacije, točnije iz Dalmatinske zagore, sa fincima lovim samo zeca, i to po najtežim mogućim terenima (južne padine planine Dinare, čisti kamenjar) i mogu vam reći da sam iznenadjen kvalitetom tih pasa. Posebno velika draž lova s tim psima je kada lovite s njih nekoliko odjednom. Odlično se slažu i u čoporu, gone zaista energično, a "orkestar" kakav stvaraju teško je rječima opisat. Lovili smo s njima i pojedinačno, ali onda su lak plijen za vukove. Tri psa su nam zaklali. Javite se kad dodjete, volio bih vas upoznat.
Pozdrav svima iz vjetrovite i hladne Dalmacije
SEJFO:
Pozdrav!!
A da tom Vašem finskom hundu posavac nije dirao mater!!! hao
hrvoje:
Pozdrav Sejfo!
Kakvi su ti tvoji "čupavci" za svinju? Trazim psa isključivo za svinju, a kažu da su baraci noćna mora za veprove. Naručio sam alpskog brak jazavčara. Jednom sam imao priliku bit prisutan u hajci na veprove gdje su sudjelovali i "brakovi". Tada sam odlučio da moram imat jednog. Ali ljudi govore za "čupavce" da su nezamnjevi za lov crne divljači. Šta vi mislite o tome?
STARI AVDZIJA:
ne miješam se u pitanje postavljeno sejfi ali mi nije jasno na osnovu ćega naziv baracima"čupavci" fre
Nermin:
--- Citat: Nosler - 02. 11. 2008. 11:51:08 ---
Jedna od stvari me zabrinjava je bas ta dlaka...ako kupe puno snijega onda bi im to smetalo ovjde u Svedskoj(za Finsku ne znam ;D ) Zime su blage ovdje gdje lovim ali ipak...
--- Kraj citata ---
Generalno Barak nema problema sa snijegom niti njegova dlaka kupi snijeg. Postoje jedinke sa mekšom dlakom kojim se lijepi snijeg i otežava kretanje ( i kao takav nije opet neupotrebljiv u lovu) ali to je nešto o čemu se vodi računa prilikom kupovine i izbora štenaca. Takvi psi su inače nepoželjni i u rasplodu jer svako ozbiljan koji se bavi parenjem baraka mora obratiti pažnju na oštrinu i kvalitet dlake.
POzdrav
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju