Lovna kinologija > Lovne pasmine
Finnish hound
Nosler:
--- Citat: hrvoje - 30. 12. 2008. 20:48:03 ---
Hoću, stavit ću slike. A kako se kod vas kreću cijene tih malo popularnijih pasmina? Mislim na štenad.
--- Kraj citata ---
600-1000 eura....zavisi od linije.
hrvoje:
Mislim da je tu kod vas dosta lakše psu ganjat zeca, ukoliko se temperatura previše ne spusti. Koliko vidim, šume su guste, dosta vlažne. To psima pogoduje. Kod mene je obrnuto. Nisko raslinje sa puno kamenjara. Rijetko kad je vlažno. Snijega ima koliko i kod vas zimi sunca. Meni niko ne viruje kad kažem da mi finci po takvom terenu zeca gone najmanje sat vremena, a kad su bolji uvjeti znadu i po više sati. Ne znam kakvi su gore kod vas pa i ne znam kakva je moja linija. Ali sve je to više-manje slično.
Poznaješ li kako ostale skandinavske pasmine? Švedska ima još i Drevera (Schwedische Daschbrace), pa tu je i Smolandstovare.
Norvežani imaju jednog potpuno sličnog posavcu (Hygenhund). Poznato je da su skandinavske i alpske pamine vrlo kvalitetne isključivo zbog oštrog njuha, koji se prirodno razvija kod pasa zbog oštre klime. Raspolažeš li kakvim informacijama o tome?
SEJFO:
Nosler ja imam osjećaj da je ovim psima trobojac
koji je bio na privremenom radu dirao mater-šta ti misliš? zagi
kerber:
40-60 minuta tjeranja zeca zvuči impresivno dali polažu ispit na zeca u grupi ili pojedinačno.
Nosler:
--- Citat: hrvoje - 30. 12. 2008. 22:57:21 ---
Mislim da je tu kod vas dosta lakše psu ganjat zeca, ukoliko se temperatura previše ne spusti. Koliko vidim, šume su guste, dosta vlažne. To psima pogoduje. Kod mene je obrnuto. Nisko raslinje sa puno kamenjara. Rijetko kad je vlažno. Snijega ima koliko i kod vas zimi sunca. Meni niko ne viruje kad kažem da mi finci po takvom terenu zeca gone najmanje sat vremena, a kad su bolji uvjeti znadu i po više sati. Ne znam kakvi su gore kod vas pa i ne znam kakva je moja linija. Ali sve je to više-manje slično.
Poznaješ li kako ostale skandinavske pasmine? Švedska ima još i Drevera (Schwedische Daschbrace), pa tu je i Smolandstovare.
Norvežani imaju jednog potpuno sličnog posavcu (Hygenhund). Poznato je da su skandinavske i alpske pamine vrlo kvalitetne isključivo zbog oštrog njuha, koji se prirodno razvija kod pasa zbog oštre klime. Raspolažeš li kakvim informacijama o tome?
--- Kraj citata ---
Eeeeee,nije to samo suma! Ima ovdje i dosta golih otoka i uzasnog terena,a bijelom zecu to odgovara a tu nije lako za tjerati.
Ima dosta skandinavskih rasa...sa nekim sam lovio a sa nekim ne pa ne mogu da se izjasnjavam o svim njima.
Osim sa fincima,lovio sam jos sa schilerom i dreverima(uglavnom srne...da dodam da je to ovdje dozvoljeno).
Rase su kvalitetne a psi uglavnom krupniji nego nasi.Kvalitet nosa je dobar a rase imaju vrlo malo parenja u srodstvu.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju