Lovna kinologija > Lovne pasmine

Hanoveranski barvar

<< < (3/20) > >>

SUMO:
Kako lovim sa 22-250, do sada mi nisu trebali ;)
ali znam ponosnog vlasnika i jedinog ozbiljnog odgajivaca u Srbiji.
Zaista je imao odlicne uspehe sa hanovercima, cak i na starijem krvnog tragu (12h recimo)
Evo tih lepotana, slika iz avgusta.

Nikola Vojinovic:
Po meni bi svako loviste u kome se puca na trofejnu divljac(srna,jelen ili svinja) MORALO da ima bar jednog odgajivaca kome bi se pomoglo u nabavci adekvatne krvne linije i odgoju takvih pasa, a za uzvrat bi loviste dobilo puno, time sto ranjena divljac, pogotovo u medalji ne bi bila izgubljena! Samo sto o tome kod nas niko ne vodi racuna  >:(

dean:
Ma problem je kaj se "promašaj" i ranjavanje ne prijavljuje jer toga ima još u žumi. Ili zbog srama ili nekog drugog razloga, a divljač je izgubljena za nas i prirodu. Moj pas i ja smo biti na tečaju od 3 dana sa temom krvni trag i naravno da sam mu u svojoj režiji povukao još nekoliko tragova, starih i preko 20 sati. Naravno da je našao kad je naučio šablonu. Svi u društvu to znaju i NITKO me nije zvao da potrražimo ni jednu ranjenu divljač a lovište nam je preko 10 000 hač!
Krvosljednici u svakom slučaju  d4

dean:
Da malo osvježimo temu jer kreće sezona lova na srnjaka i usluge pasa koji su specijalizirani za krvni trag će nam sigurno biti potrebne. Jedan kolega je rekao da potragu naplaćuje od 100-500 E! Ne mogu vjerovati da barem zbog tog razloga ljudi ne gaje krvosljednike!

Lazar:
nemogu da vjerujem da se kod nas sve vrti o parama,to je za mene stvar lovacke strasti i ponosa kad imam dobrog psa i mogu pomoci, pa nema nista ljepse od toga nego kad ti pas uspjesno odradi poso ponosis se snjim za onog sto je odstrijelio zna se sto ga ceka u kafani  ;D al uzimati po 500€ je za mene najveca sramota za pravog lovca i nemojte mi sad pocinjati jel znam koliko kosta pas i takve stvari.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju