Lovna kinologija > Lovne pasmine
Hanoveranski barvar
dean:
--- Citat: SUMO - 09. 04. 2008. 10:08:17 ---Trenutno imam 5 pasa, a nikad manje od 3 odrasla. Nikad ne bi nista naplatio.
Hanoverci koje gaji pomenuti prijatelj su izuzetni i on ne naplacuje apsolutno nista, osim sto iz principa kaze nekome dodjite po mene, da ne dolazim.
500 evra po potrazi?! zaista ......
--- Kraj citata ---
Ja ne radim potrage ili ako ih radim ne naplaćujem jer to ne radim profesionalno nego iz gušta. Ali da li je bolje platiti 500 E ili izgubiti jelena u medalji?
Zoran:
--- Citat: dean - 09. 04. 2008. 11:13:14 ---
--- Citat: SUMO - 09. 04. 2008. 10:08:17 ---Trenutno imam 5 pasa, a nikad manje od 3 odrasla. Nikad ne bi nista naplatio.
Hanoverci koje gaji pomenuti prijatelj su izuzetni i on ne naplacuje apsolutno nista, osim sto iz principa kaze nekome dodjite po mene, da ne dolazim.
500 evra po potrazi?! zaista ......
--- Kraj citata ---
Ja ne radim potrage ili ako ih radim ne naplaćujem jer to ne radim profesionalno nego iz gušta. Ali da li je bolje platiti 500 E ili izgubiti jelena u medalji?
--- Kraj citata ---
ako si sposoban izgubiti jelena! onda cjena treba da bude 1000eura!
jos bolje da vodis nekoga sa sobom na ceku koji ima automat,pa da popralja tvoje greske! :bunny:
nije tebi bilo dean
medo:
Ako netko zaradjuje na prodaji tog jelena bio bi red da onome koji trazi da neku dobru napojnicu jer tako se radi na ovom iskvarenom zapadu.
Ako se radi o jelenu u LD onda napojnica jedino moze biti u z10
Meni je svejedno je li divljac u medalji ili ne jer izgubiti se ne smije mada se dogodi.
Najgore je sto u ljeti pri vecernjim odstrijelima mnogo divljaci pronadje se tek ujutro kad meso vec pocme truliti. Znam da su negdje vecernja cekanja i strogo kontrolirana te da onaj tko ceka mora biti siguran da mu je pas tragac u blizini.
Najgore je sto i kod najboljih pogodaka divljac zna otici.
dean:
Napojnica za psa, a za gazdu z10 se podrazumijeva, ako je divljač uspješno pronađena.
Medo ti i ja slično razmišljamo, ali složit ćeš se da će stranac koji dođe u lijepu našu i neki inzistirati da postoji pas koji je obučen za krvni trag ako recimo lovi jelena. Jer, npr. stranac je spreman za jelena dati 10 000 E, 500 E koliko vrijedi meso je njemu zanemarivo jer je došao zbog trofeje. A ranjavanje se naplaćuje i 50 % trofejne vrijednosti koju procijeni stručni pratitelj. Znači ranjavanje tog jelena, stranca košta 5000 E?!?!?! Zato njemu nije žao dati ni 100, a ni 500 E da se ta divljač pronađe. A ako su tu divljač prvo tražila trojica koji su hodali po krvi i raznije je svuda, i pokušali je bezuspješno tražit sa svojim "lisom", onda je ta potraga čovjeku koji ima provjerenog psa teža. I još ako ga traži 5 km i to traje 5 sati, ima nekaj i u tome! Zato u mnogim LDima postoji i stavka u cjeniku koja kaže koliko novaca košta upotreba psa provjerenog na krvnom tragu.
Možda bi bilo dobro da Vanja nekaj o tome napiše, jer ima veliko lovište i gospodari sa krupnom divljači i ima iskustva u tome.
medo:
Pa da.
Potrebno je imati dobrog psa svakako u bilo kojem lovistu i stranac ne zeli pratiti ako ne moze naci trofej jer nema psa.Kad se uz pomoc psa dokaze da je grlo pogodjeno lose onda se moze traziti novac za nepronadjenu jedinku.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju