Lovna kinologija > Lovne pasmine

Irski crveno-bijeli seter

<< < (3/4) > >>

HS-2000:
Sve je to lijepo sto vi kažete kolege lovci,ali kod nas nema još uvijek zakona...
I kad vidim da netko ima ptičara a živi na 12 katu neke zgrade srce me boli kako se taj pas muči jer on njega svaki dan šeta 500m po parku užas paci

grom:
A idioti iz udruga kad uhvate i uškope nečijeg posavca, i onda ga udomljuju isključivo u stan, kuću i sl., ili lovačke pse na daju lovcima uopće. Pa treba ih tužiti za diskriminaciju. Azil u Dubrovniku je imao dosta lovačkih pasa goniča dolutalih iz Hercegovine, C.Gore i sl. Lovci dolazili, pitali, a ovi ne daju! Pa treba njih kazniti za okrutnost prema životinjama. Po Hercegovini se još ne gleda toliko rodovnik, ipo i to, zaci covjek hoce psa ili cak vise njih, a oni ne daju ni uz obećanje da će ga vratiti ukoliko ne zadovolji.

deeejan:
da, da, to je pravilo. udomit lovackog psa ako si lovac, nemoguca misija. cak javno i napisu, citiram, 'lovci i ostale gluposti iskljucene'  paci

target:
Prije par mjeseci sam kontaktirao azil u Osijeku. Zanimalo me dali žele pse iz našeg lovišta prihvatiti, budući da non stop pricaju kako lovci ubijaju iste.
Objasnio sam im kako stvari stoje i izrazio želju da bi im ja osobno dovozim pse.
Odbili su me naravno, izvrijeđali su me da sam ubojica i nakon cijelog razgovora su opet rekli da mi želimo ubijati te pse, a ne spašavati ih.
Mogao bi i više pisati o tom cijelom razgovoru, ali možda u nekoj drugoj temi.

OregonHunter:
Ja ponekad ne razumijem te ljude u azilu. Naravno,nitko ne voli kada pas ili bilo koja lijepa životinja pati zbog ljudske gluposti,ja prvi. Ali pas je pripitomljen samo zbog pomoći u lovu čovjeku. I onda se oni bune protiv toga. Al,osim toga što ste vi kolege naveli,meni je najgore kada govore protiv lova i ubijanju divljih životinja. Kada vepar napravi štetu u kukuruzu u vrijednosti 100 tisuća kuna ( samo navodim primjer ) onda čovjek ne smije štiti svoje pa ubiti vepra jer bi ga takvi ljudi napadali kao što su ljudi iz azila napali našeg kolegu. Čitam internetom što ljudi govore protiv lovaca i lova. Pa evo malo primjera. "Treba njega pustiti u šumu da trče pa ga ubiti kao što on radi nevinim životnjicama." A oni bi prvi kada bi sreli vuka,medvjeda,čaglja itd. tražili nešto kako bi spasili svoj život. Neki love da bi se prehranili,neki da bi se riješili štetočina ( lisice kolju kokoši,veprovi uništavaju usjeve ),neki radi zabave. Neka nas ljudi koji to ne vole ostave na miru jer se ni njima ne miješamo u stvari koje vole.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju