Lovna kinologija > Lovne pasmine
Irski crveno-bijeli seter
OregonHunter:
Po meni bi se trebao uvesti neki zakon u vezi toga. Možda tu zvučim sebično,ali nemoj uzimati psa koji je namjenjen lovu za kućnog ljubimca. Ima puno pasmina koji su stvoreni samo za kućne ljubimce ( mops,buldog,maltezer,pudl ),uzmi njih. U Italiji ima zakon da nitko od civila ne smije držati pasminu po imenu Lupo Italiano. On je nastao sredinom 20.stoljeća mješanjem Njemačkog ovčara i izumrlog Talijanskog vuka. On se koristi samo u vojne svrhe i ukoliko si civil,a imaš ovu pasminu može se ići u zatvor. Trebalo bi uvesti ovakav zakon i kod još nekih pasmina. To je barem moje mišljenje.
deeejan:
ja se slazem s tobom u potpunosti.
nije mi jasno zasto uopce ljudi uzimaju takve lovacke il neke druge radne pse za ljubimce.
takvi psi trebaju puno rada, istrcavanja i to u pravilu ne dobiju (u stanu ili kuci/dvoristu) i onda postaju neposlusni i vlasnici ne mogu izac na kraj s njima i u pravilu ih se onda rjesavaju...znam za dosta takvih slucajeva.
muka i za psa i za vlasnika.
ivod:
--- Citat: OregonHunter - 01. 07. 2017. 15:00:16 ---Po meni bi se trebao uvesti neki zakon u vezi toga. Možda tu zvučim sebično,ali nemoj uzimati psa koji je namjenjen lovu za kućnog ljubimca. Ima puno pasmina koji su stvoreni samo za kućne ljubimce ( mops,buldog,maltezer,pudl ),uzmi njih. U Italiji ima zakon da nitko od civila ne smije držati pasminu po imenu Lupo Italiano. On je nastao sredinom 20.stoljeća mješanjem Njemačkog ovčara i izumrlog Talijanskog vuka. On se koristi samo u vojne svrhe i ukoliko si civil,a imaš ovu pasminu može se ići u zatvor. Trebalo bi uvesti ovakav zakon i kod još nekih pasmina. To je barem moje mišljenje.
--- Kraj citata ---
Hm... I onda mi zatvore ženu, jer šeta jazavčarku, a nije lovac ?!?
Možda i nije loša ideja; nek vidi stara kak joj je lepo zmenom doma !
deeejan:
vidite sjor da to ima smisla hao
to je druga stvar. vi ste lovac, ne treba bit i vasa gospoja...
kujica je u lovackim rukama.
najvise me veseli, kad u oglasu za stence lovackih pasa pise, iskljucivo u lovacke ruke. tak bi to trebalo bit uvijek.
zagi
OregonHunter:
Hahahahahaha ivod ovo nešto najsmješnije što sam čuo ovih dana. Slažem se sa deeejanom. Neka u papirima piše da je vlasnik lovac i neće biti problema. A kolega deeejan,cijenim te ljude koji pišu oglasima samo u lovačke ruke. I oni se brinu da ta pasmina nebi otišla u pogrešnom smjeru,tj.da postanu kućni ljubimci.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju