Lovna kinologija > Lovne pasmine

Irski seter

<< < (3/9) > >>

Kljunko:
tatek tvog štenca!

Kljunko:

slabo se vidi ali tu je i ostatak  z4

123damir:
Moje iskustvo

Moj brat je prije nekoliko godina kupija irca,on tada nije bija lovac a pas je kupljen vise kao kucni,posto ja imam istarce poveja bih i irca samo da ne cvili.Kao stene pokazivao je veliki interes za divljinom i divljaci.Jednom kad je bio oko cetiri mj poveja sam ga na prelet šljuke i bas taj dan i odstrijelija dvije .Prvu je aportira a zatim i drugu,od tada kad bi uzeja pusku vise nije bilo prepreke a da on ne pobjegne u lov.Posto sam ga uvijek vodija sa gonicima počeo je i goniti i to odlično ,ali naravno kasnije kad je brat postao lovac njemu je to malko smetalo jer bi zeca ferma pola minuta a onda zestoka gonja.Jedino je na sljuku stajao čvrsto.Htio sam reci da su mu se lovacki geni probudili nakon par izlazaka i prvog hitca puske.Lovac je lovac nazalost poginija je ali sada ga zamijenjuje isto irac naravno školovaniji jer ovaj ne ide sa gonicima i brat mi je jako zadovoljan i naravno ima rezultate,psi su neumorni i jako dobroga nosa samo ferma im nije tako čvrsta kao kod nekih drugih pasmina a narocito na zeca.Mene je odusevljavao i kada bih ja mijenjao istarce bija bi to irac ,mozda zbog lipih trenutaka sa Bonom,a mozda su stvarno dobri ,za mene jesu jer su jahaci na duge staze.
Pozdrav

leon:
Gdje bi se moglo nabaviti štene Irskog setra?

zibba:
Pozz, imam irsku setericu staru 5 godina, pošto se bavim uzgojem setera. Ona nije lovac, barem ne idemo u lov, ali ferma sve od vrabaca, golubova, kokica ..., pucnja se ne boji, a iz zadnjeg legla je štene uzeo baš lovac koji je super zadovoljan do sada pokazanim iako štene ima tek 9 mjeseci. To su prekrasni psi i zbog toga su češće ljubimci nego lovci, jer ih ljudi uzimaju baš lja članove obitelji a ne za rad. Time se je djelomice izgubio nagon za lovom, ali mislim da se kod velike večine pasa on može kroz rad vratiti, samo ako pas ima imalo interesa za traženje.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju