Lovna kinologija > Lovne pasmine

ISTARSKI KRATKODLAKI GONIC

<< < (22/207) > >>

STARI AVDZIJA:
hoću vuk vidim ,ma ja ti to pišem radi uzgajivača koji zbog loše njege s..bu štence,nadam se da te greške neće bitno utjecati na kretanje,zamor i slično jer počev od laktova sve se završava na jastučićima šapa da bi što je moguće jednakim opterečenjem cijelom površinom šape pas mogao da ima kontakt sa tlom mora to kompenzirati na laktovima uzrokovano šapljem a onda nešto mora da trpi e sad u kolikoj mjeri ovisi o tome kolika je greška u stavu izražena i to prvenstveno nije bitno je li lijepo ili manje lijapo izgleda nego kako je u funkciji.ovo kažem zbog toga što se ponavlja mišljenje da je bukvalno manje važna ljepota.pozzz. zagi

shaga:
Upravo tako......nije u pitanju konkretno ljepota nego uticaj i tih "felera" na opterecenje drugih osobina.........a sto se tice toga da ne ide daleko........nikada nece ni ici ekstremno daleko (moje iskustvo), a ako zelis da ide sto dalje pokusaj sa taktikom da ga svaki put sacekas na mjesto gje vidis da da je pomalo odvaja od tebe.........i on ce otici prvo 100-tinak metara pa ce da se vrati, pa ce otici 200 m pa ce da se vrati........cisto da stekne povjerenje u tebe i da se sto prije oslobodi........ajde da ga nazovem "straha" da ce ostati sam u sumi........

shaga:
Evo za one koji nisu posjecivali ovu temu da vide mog Istrijanca:
http://forum.lovac.info/index.php?topic=1306.0

STARI AVDZIJA:
njegoše,kad imaš bolju sliku ja bi na tvom mjestu promjeno ovu na avataru na ovoj ti nikako ne ostavlja utisak jer su na snimku "uhvačene"uši ko krila z2

shaga:

--- Citat: REDZO - 23. 12. 2008. 22:32:11 ---njegoše,kad imaš bolju sliku ja bi na tvom mjestu promjeno ovu na avataru na ovoj ti nikako ne ostavlja utisak jer su na snimku "uhvačene"uši ko krila z2

--- Kraj citata ---
Pa meni je bas to i yanimljivo na cijeloj slici 8)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju