Lovna kinologija > Lovne pasmine
ISTARSKI KRATKODLAKI GONIC
hrvoje:
Slažem se kolega Radane, teško je danas kod nas nać psa koji posjeduje rad i eksterijer.
DARK:
Pozdrav svim ljubiteljima istaraca!
Do nedavno sam imao istarskog gonića po imenu Brnjo. Bio je star svega 20 mjeseci dok je preminuo od uboda vepra u prsa. Do sada sam imao samo 2 istarska gonića i po mom iskustvu mislim da su to najinteligentniji psi. To je bio pas koji je od 8 mjeseca prošle godine do polovice 1 mjeseca ove godine imao u tjednu i po 4 lova i pred njim je negdje palo oko 30-ak svinja. Odućio sam ga od srna opće ih nije doživljavao. Sa njime je bilo užitak loviti, bio je brz, brzo je pronalazio svinje nije ih daleko gonio vratio bih se za 10 minuta nazad uvijek je bio tu negdje . Držao je na mjestu oko pola sata. Iako je bilo u društvu starijih pasa i iskusnijih brakova i posavaca ali svi su njega zamjećivali jer se njemu nije moglo dogoditi da ode za svinjama i da ga nema nekoliko sati ili da se izgubi. Zbilja je čist u glavi.
Zaljubio sam se u tu pasminu, htio bih si nabaviti štene od dokazanih svinjara.
Bio sam u Beogradu na izložbi s ptičarom i tamo je bilo nešto iz Bosne ali nitko nema štenadi, čak sam angažiro predsjednika kinološkog društva BiH da mi pronađe štene od dokazanih roditelja.
Ako netko ima ili znade tko ima trenutno štence.....?
LP
Nikola:
--- Citat: DARK - 16. 02. 2009. 08:56:37 ---Pozdrav svim ljubiteljima istaraca!
Do nedavno sam imao istarskog gonića po imenu Brnjo. Bio je star svega 20 mjeseci dok je preminuo od uboda vepra u prsa. Do sada sam imao samo 2 istarska gonića i po mom iskustvu mislim da su to najinteligentniji psi. To je bio pas koji je od 8 mjeseca prošle godine do polovice 1 mjeseca ove godine imao u tjednu i po 4 lova i pred njim je negdje palo oko 30-ak svinja. Odućio sam ga od srna opće ih nije doživljavao. Sa njime je bilo užitak loviti, bio je brz, brzo je pronalazio svinje nije ih daleko gonio vratio bih se za 10 minuta nazad uvijek je bio tu negdje . Držao je na mjestu oko pola sata. Iako je bilo u društvu starijih pasa i iskusnijih brakova i posavaca ali svi su njega zamjećivali jer se njemu nije moglo dogoditi da ode za svinjama i da ga nema nekoliko sati ili da se izgubi. Zbilja je čist u glavi.
Zaljubio sam se u tu pasminu, htio bih si nabaviti štene od dokazanih svinjara.
Bio sam u Beogradu na izložbi s ptičarom i tamo je bilo nešto iz Bosne ali nitko nema štenadi, čak sam angažiro predsjednika kinološkog društva BiH da mi pronađe štene od dokazanih roditelja.
Ako netko ima ili znade tko ima trenutno štence.....?
LP
--- Kraj citata ---
imam ja nešto....
Radan:
istarac svinjar do nazad dvadeset trideset godina ovdje u dalmaciji nije bilo divlje svinje lovilo se zeca lisica i grivna jerebica koju je istarac dobro nalazio i podiza.a sada tražimo čiste istarce svinare kod mene svinje ima nešto zavisi od godine a kad obučavan pase rade najprije na zecu a poslije neki su više a neki manje skloni nalaženju svinje a smatran da obukom i lovom dobivamo ono šta želimo a smatram da čisti svinjari ili zečari ne daju čistog zečara ili svinjara sve je obuka i splet okolnosti
123damir:
dobro si Zdene to napisao sve je stvar obuke ,pozdrav od Damira kako ti je štenac z2
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju