Lovna kinologija > Lovne pasmine

ISTARSKI KRATKODLAKI GONIC

<< < (29/207) > >>

ZARE:

--- Citat: REDZO - 25. 01. 2009. 15:14:08 ---standard postoji i ne mijenja ga niko tako samo težiš da u uzgoju dostigneš psa koji ti je opisan u standardu.Fino lagano sistematski analiziraš sve u standardu,ama baš sve i stvoriš sebi predstavu o takvom idealnom psu i onda u uzgoju težiš tome ali bez da zažmiriš kad otkrivaš mane tu nema milosti.Bolji si od drugih što više eliminišeš pasa u uzgoju koji druge uzimaju kao dobre a neznaju ili ne vide mane koje treba izbječi.Tako se izgrađuješ,ja ću navesti konkretne primjere iz svoje prakse i drugih gdje bude bilo potrebno.

--- Kraj citata ---
Redžo!
Konkretno pitanje bez uvijanja!
Šta raditi sa onim psima koji nisu po ukusu!?
  Unapred zahvalan ZARE

dean:
Ne puštati u uzgoj, ali s njima možeš loviti...

STARI AVDZIJA:
Ja mogu reći jednu kinološku konstataciju,naime postoje(osim diskvalifikacije)ocjene nedovoljan,dobar,vrlodobar i odličan.Ocjena se izriće nakon opisa i procjene exterijernih kvaliteta a izraženost određene mane ovisno o njenoj težini u odnosu na poželjnu izraženost u propisanom standardu pasmine.Mane mogu biti u lakšem i težem obliku ali i diskvalifikacione a one su obavezno kod anomalija spolovila i zubala naravno rijeć je o psima koji po spoljašnjem izgledu se mogu svrstati pripadnicima pasmine koja je predmetom propisanog standarda.Za svaku FCI pasminu jedinstveni je standard koji se primjenjuje u svim zemljama članicama FCI.
Kada je rijeć o ukusu koji se manifestuje u prihvatanju ili nesimpatijama prema detaljima u konstituciji ja to razumijem ovako(primjer)Jednako je u varijetetu boje ravnopravan i prihvatljiv labrador retriver u više boja žutoj,crnoj pa i rjeđe smeđoj i sve to se događa u jednom leglu od istih roditelja,nećiji ukus je žuta boja nekome neka druga,ako sam ja dobro razumio pitanje onda je moj odgovor možda u skladu s tim.

Radan:
vise manje procitam sve sta objavis redzo i nema se tu sta konkretno dodati.da bi se postiga uspjeh mora se ostranit svaki cimbenik u uzgoju koji ne zadovoljava.kod lovacki pasa tesko je dobit eksterijer i rad ali svakom uzgajivacu to bi triba bit cilj

Radan:
evo sve čekam da ljubitelji istaraca počmu ozbiljne rasprave o istarcin savjeti problemi iskustva i sve ostalo

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju