Lovna kinologija > Lovne pasmine
ISTARSKI KRATKODLAKI GONIC
123damir:
nije problem da gone lisicu i čaglja ,moji gone ali još uvijek zec im je najdraži , samo kada je d.s u pitanju tu nisam pametan šta raditi , zec je ipak na prvom mistu a i d.s je zanimljiva jeli pametno svaštariti?
nostromo:
--- Citat: panj - 22. 02. 2009. 20:53:25 ---Zašto je problem kada goni lisicu ili čaglja?
--- Kraj citata ---
Po meni to nije problem, cak dapace. Meni nista draze od svestranog pasa, al zato san ja sebi uzeja NLT.
Problem je sta je takvo misljenje uobicajeno kod nasih lovaca, trazi se zec i niko ne mari za nista drugo u sezoni. Tako dakle razmislja vecina i to znaci da ni jedan nikad nije procita nesto o ovoj vrsti pasa za koju svaki opis kojeg san ja nasa pocinje sa; izvrstan gonic za zeca i lisicu...
A njihov "problem" je sta pas kad goni lisicu ode daleko i goni dugo jer mu je lisicu lakse pratiti nego zeca.
ante kula:
damire ako ces mene poslusati nemoj ic u lov s jednim pasom na sve,zecsa,lisicu i svinju.ako lovis svinju lovi s pasom svinju,vodi ga u povodcu na trag,i pusti nek ide tragom.. nije problem ako pas goni lisicu,srnu,caglja kratko i ostavi te se vrati tebi pa nastavis lovit snjim svinje.nego je problem kad pas ode za lisicom i nema ga par sati a u terenu svinje koliko oces...a ti nemas s cim lovit..
panj:
Di godišnje u lovovima sa psima i lovovima pogonom padne pet šest svinja i di pas tokom godine sretne svinju dva tri puta za mene osobno nema smisla forsirati psa na svinju. A to što gone lisicu i naručito čaglja to je jedan veliki plus kad se uzme broj istih u lovištima u dalmaciji.
nostromo:
--- Citat: panj - 23. 02. 2009. 19:53:23 ---Di godišnje u lovovima sa psima i lovovima pogonom padne pet šest svinja i di pas tokom godine sretne svinju dva tri puta za mene osobno nema smisla forsirati psa na svinju. A to što gone lisicu i naručito čaglja to je jedan veliki plus kad se uzme broj istih u lovištima u dalmaciji.
--- Kraj citata ---
just Slazem se u potpunosti! Tocno opisana situacija u 90% dalmatinskih lovista u kojima se u 90% slucajeva lovi sa autohtonim gonicima. Ali isto tako 90% prosjecnih lovaca u navedenim lovistima ce ti reci da si lud sta tako govoris. Meni se nedavno dogodila takva situacija kad san kuju pustija da se malo zesti na odstrijeljenu lisicu pa su mi rekli da nisan normalan sta kvarin pasa uf
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju