Lovna kinologija > Lovne pasmine

ISTARSKI KRATKODLAKI GONIC

<< < (34/207) > >>

123damir:
 Za mene je loviti čaglja ili lsicu mozda veće zadovoljstvo nego ganjati zeca, zato pase vodim u sve hajke i za sada pasi još uvijek volu više zeca , ali kada bih primjetio da ne traže zeca više onim istim žarom zasigurno bih odvojio samo jedno i vodio na lisice.dok gone sta im prvo dođe pod nos do tada će i na lisicu i na čaglja, smatram da do toga neće doći ali d.s tu sam novi pa i ako iskvarim kuju sa d.s ostaju dva za zeca.ako joj je d.s draga neka i goni ,nema pomaganja pusti se na trag pa je po njezinoj volji a bogami ima je.za lisicu i čaglj sve je pod kontrolom a ovo sa d.s nitko od vas nije dao konkretan primjer da se nekomu desilo da je pas napustio zeca , znači  pravilo ne postoji ,idemo dalje uznemiravati svinje ionako ih samo ranimo neka malo i trču da se ne udebljaju. :smil4226ce1d491b5:

123damir:
 ekipa stavite koju sličicu da vidimo sta ima od pasa , šta se sramite nemojte biti kao kolega nam radan,krije štenca u sto jama ili se boji da mu  ne nabaci kosovka divojka.radane jaaavi seeee.  pesi

STARI AVDZIJA:

--- Citat: panj - 23. 02. 2009. 19:53:23 ---Di godišnje u lovovima sa psima i lovovima pogonom padne pet šest svinja i di pas tokom godine sretne svinju dva tri puta za mene osobno nema smisla forsirati psa na svinju. A to što gone lisicu i naručito čaglja to je jedan veliki plus kad se uzme broj istih u lovištima u dalmaciji.

--- Kraj citata ---
Ako pas ima afiniteta bit će krmar ako ne može biti samo maxsimalno pomagač (pomočni gonič d.s.)dakle nikada vodeći ili individualac.Takav pas ako ima afiniteta za zeca neće ga iskvariti d.s.pogotovo ako padne zec u lovu i pas(ker)se "nameći".Problem mogu biti srne i one mogu "odvajati"od zeca.

Calija:
a 123Damire stavi i  ti koju sliku da ih vidimo, o radanovim se sve zna...

Radan:
evo na brzinu da se javi u naši goniči su svestrani pasi i razumljivo je da gone sve pa tako da javi i podigne grivnu jerebicu a mi smo ti kiji će odrediti na što ćemo ga puštat da odradi više i da se ostrijeli po mome nebi tribalo sprečavat pasa da goni pojedinu divljač jer nije jestiva a učit ga to je poželjno

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju