Lovna kinologija > Lovne pasmine

ISTARSKI KRATKODLAKI GONIC

<< < (35/207) > >>

panj:
Ma kako može biti poželjno učiti da ne goni divljač koja nije jestiva? Pa di je velika populacija lisice i čaglja, nema nešto pretjarano ni zeca. Pa ljudi moji ima lovišta gdje lovac odstreli jednog zeca godišnje i kaže da je dobra godina, upravo zbog prevelike populacije gore navedenih. O čemu mi pričamo. Ma na kraju svega, j...n ti ja istarca koji neće da goni lisicu i čaglja.

nostromo:

--- Citat: panj - 24. 02. 2009. 14:50:55 ---Ma kako može biti poželjno učiti da ne goni divljač koja nije jestiva? Pa di je velika populacija lisice i čaglja, nema nešto pretjarano ni zeca. Pa ljudi moji ima lovišta gdje lovac odstreli jednog zeca godišnje i kaže da je dobra godina, upravo zbog prevelike populacije gore navedenih. O čemu mi pričamo. Ma na kraju svega, j...n ti ja istarca koji neće da goni lisicu i čaglja.

--- Kraj citata ---

bravooo

Lija popapa puuuuno sitne divljaci. Ne triba biti lovac za to znati, dosta je biti redoviti setac kroz prirodu i viditi koliko dokaza o lijinim gozbama se nadje. Uostalom ako je istarac pas u originalu napravljen da goni zeca i lisicu onda je odbijati ga od tih najstarijih genskih poriva jednak kriminal ko bilo koje drugo diranje u njegove korijene koji su nase nacionalno blago.

Doda bi jos na citirani tekst da ja znan lovacke grupe od 3-5 ljudi koji su zadovoljni jednim zecon u sezoni.

vuk samotnjak:
evo moja sekcija koja broji 30-ak aktivnih clanova (one na papiru sto ne izlaze u lov ne ubrajam)
ove god je odstreljeno 10-ak zeceva pred kerovima, super zadovoljni!
lisica smo imali oko 30.
i da napomenem, u nasoj sekciji imamo svega jednog balkanca, par posavaca, jednog baraka, a sve ostalo su istarci ¨bjelkani¨ :smil4226ce1d491b5:

popularnost ove pasmine je naglo porasla u zadnjih 10-ak godina u hercegovini!!

vuk samotnjak:
evo i kerova od mojih lovnih kolega i prijatelja!

jedan kolega ih drzi 4 (ovi u boxu)
drugi kolega ih ima 6-8 broj varira jer covjek ima uzgajivacnicu - to su ovi na prikolici

sta drugo reci, nego svaka im cast na trudu!!

Calija:
vole istarci tetu liju ,a tko je nebi volia..?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju