Lovna kinologija > Lovne pasmine
ISTARSKI KRATKODLAKI GONIC
123damir:
kolega panj (koji je bir babić ili plavina)veprova je uvik isto niti više niti manje samo je problem šta su one u prolazu , dva puta pasi ih izmješaju i ćao nema ih misec dana, a što se tiče vjetrenjača one su dobro došle za zeca ,a nikako za divlju svinju ,ostao je mali prostor za d.s one vole više šikaru.zec je nešto drugo dobio je više čistih površina za ispašu i ljubavne igre ,samo u svakom dobru ima i zla pa tako po uređenim putevima jurcaju nesavjesni kvazilovci i gaze autima zečeve.neka se ne ljute ali većina dolazi sa nostromove strane brda.cao
123damir:
zdene pas je postao homoseksualac pesi
nostromo:
--- Citat: 123damir - 25. 02. 2009. 19:45:08 ---kolega panj (koji je bir babić ili plavina)veprova je uvik isto niti više niti manje samo je problem šta su one u prolazu , dva puta pasi ih izmješaju i ćao nema ih misec dana, a što se tiče vjetrenjača one su dobro došle za zeca ,a nikako za divlju svinju ,ostao je mali prostor za d.s one vole više šikaru.zec je nešto drugo dobio je više čistih površina za ispašu i ljubavne igre ,samo u svakom dobru ima i zla pa tako po uređenim putevima jurcaju nesavjesni kvazilovci i gaze autima zečeve.neka se ne ljute ali većina dolazi sa nostromove strane brda.cao
--- Kraj citata ---
S moje strane brda al ne iz moje prcije? Ili se ovi moji bace sve do tamo?
Evo sreja san danas jednoga susjeda, trazi covik istarca za kupiti, gotovoga pasa. Mislin da je spreman platiti za ono sta mu se svidja. Jel ima ko pasa za prodati?
panj:
--- Citat: 123damir - 25. 02. 2009. 19:45:08 ---kolega panj (koji je bir babić ili plavina)veprova je uvik isto niti više niti manje samo je problem šta su one u prolazu , dva puta pasi ih izmješaju i ćao nema ih misec dana, a što se tiče vjetrenjača one su dobro došle za zeca ,a nikako za divlju svinju ,ostao je mali prostor za d.s one vole više šikaru.zec je nešto drugo dobio je više čistih površina za ispašu i ljubavne igre ,samo u svakom dobru ima i zla pa tako po uređenim putevima jurcaju nesavjesni kvazilovci i gaze autima zečeve.neka se ne ljute ali većina dolazi sa nostromove strane brda.cao
--- Kraj citata ---
Veprova nema uvik isto to znamo i ti i ja. Populacija se povećava možda ne ekstra brzo ali se povećava. Koliko je samo na našem prostoru odstreljno veprova ove godine. A to što se one nekad više ili manje izbacuju iz krke to je druga stvar. Na kraju krajeva u krki ima vodu i potreban mir koji u lovištu nema u toj mjeri.
123damir:
trenutno se šeće krdo od neki 7-8 komada i jedan do dva vepra samca koji traže družice ,predpostavimo da se svi odstrijele za neko vrime će opet doći sedam osam ali nikad neće biti sedamdeset i sedan i to je tako od kada ja šetam trtrom a to je već dugi niz godina , a sta se tiče krke tu je jedan do dva okota i kada porastu šire se na druga područja.isto je i sa zecom imaš tri na jednome području ako ih ne odstrijeliš slijedeće godine su tu opet 3-4 , problem je područje ishrane kako za zeca tako i za d.s , koliko hrane na nekom području toliko i jedinki obitava . ispred moje kuće je samo jedna njiva sa dijetelinom i kako očekivati da tu obitava trideset zečeva ma koliko mi napučivali sa mađarima stanje će biti kakvo je već dugi niz godina.ukoliko se desi a neće, da se ljudi vrate poljodijelstvu onda će mo mi izvoziti u mađarsku.pozdrav panju
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju