Lovna kinologija > Lovne pasmine
ISTARSKI KRATKODLAKI GONIC
Radan:
radna utakmica na divlju svinju se održava u gateru gater mora bit određene veličine pas ima za traženje 6 minuta ostale discipline određene su pravlinikom ova tema je već obrađena pa ćeš je uspit naći
kerber:
Jura sudci ocjenjuju niz disciplina prvo pucanj znači vezan ili odloživ različita ocjena. Način traženja odnosno pretraživanje terena ,kvaliteta njuha ,glas u mjestu,oštrina ,ustrajnost ,glas u gonjenju ,poslušnost vodljivost dali pas dolazi na poziv ili ti manipulanti pomažu uhvatiti psa. U svakoj od ovih disciplina postoji još niz stavki koje sudac gleda a sve je objašnjeno u pravilniku koji možeš naći ili negdje nazad u temama ili na tražilici sve u svemu gleda se puno stvari na takmičenju a ne samo osnovno laje ne laje jer za svaku disciplinu je određen koeficijent bodova koji se množi sa ocjenom koju vam sudac da iz pojedine discipline i to se na kraju zbroji i dobiješ ukupni zbroj bodova prema kome se pas rangira u 1,2,3 nagradni razred. Znači pas može biti na prvi pogled manje atraktivan u samom napadanju jer je možda iskusniji i oprezniji ali dobije više bodova u ostalim disciplinama koje je odradio kvalitetnije znači nakon puštanja ne luta odmah u gomili tragova divljači i pasa registrira najsvježiji trag odlazi kao po špagi javi se po tragu pronalazi laje u mjestu svojim ritmom bez prekida dolazi na poziv i u konačnici nakupi više bodova od psa koji je možda lošije odradio sve discipline nije javio trag ali je oštriji i pokušava pokrenuti vepra............. Pošto vidim da u profilu imaš posavca u nedjelju ti je CACT specijalka posavaca u Batrini Brodsko posavska županija pa navrati.............. :smil4226ce1d491b5:
kerber:
imam posavca ,štene istarca,terijera,i sad najnovije oštrodlaku jazavčarku što bi se reklo kinološki paprikaš ...................situacija je ok radimo patimo se kao i svi zato me i nerviraju ovi mudraci perfekcionisti i klatimudani koji ne rade ništa samo laju sve bi ja njih na povodnike pa u šikaru ............
Radan:
kod ovoliko naši istaraca i u svin anketon naj pas i čini mi se najviše prijavljeni legla u hrvatskoj i mali broj slika komentara pa nije valjda da se o njemu nema šta reći postavit slika komentar
lav:
reci mi molim te radane, imam istarca koji je ludilo na zecu ali je gonija i divlju svinju do incidenta sa vepron koji ga je potkvačio. od tada on njega nađe i goni ali kad se ds zaleti za njin on se vrati. dal da ga forsiran na ds ili ga poveden u pogon sa drugin pasima, ili šta, neznan ni sam?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju