Lovna kinologija > Lovne pasmine

ISTARSKI KRATKODLAKI GONIC

<< < (65/207) > >>

medo:
Ima li tko da prodaje psa istarca kratkodlakog do 2.g. i da je uveden u lov. U obzir dolaze psi sa podrucja Dalmacije i Istre te psi koji su dobri za zeca iskljucivo?Nije pozeljno da goni DS.

Štef:

--- Citat: medo - 27. 03. 2009. 16:56:57 ---Ima li tko da prodaje psa istarca kratkodlakog do 2.g. i da je uveden u lov. U obzir dolaze psi sa podrucja Dalmacije i Istre te psi koji su dobri za zeca iskljucivo?Nije pozeljno da goni DS.

--- Kraj citata ---

Ne znam šta podrazumijevaš pod terminom " uveden u lov"? Istarac sa dvije godine jedva da se može reć da je pas, taman prerastao iz šteneta!

Radan:
sa obzirom da je imao loše iskustvo sa veprom on će to dobro pantit pa nastoj da ga uvodiš u lov sa iskusnijin pason i da shvati da se može oblajavat malo izdaljeg ako se u sezoni počne ubijati divljač ispred njega brzo će steć samopouzdanje i pusti ga šta više na mrtvu divljač.ako je stvarno tako dobar na zeca danas je to jako cjenjeno a forsiraj zeca. istarac koji se malo više voda i pruži mu se šansa svježeg traga proradi oko pet miseci a i prije ,a sa dvije godine on mora da radi ko sat i da se ubija on već zna šta je puška šta je lov šta je divljač .a u nas se kaže da pas sa 4 godine staje na sve četiri noge

lav:
točno tako, sa navršenom 4 godinom je posta odličan.sada je uša u 6 godinu i u naponu je snage. radi zeca odlično, a već mi je par puta odradio krvni trag star 8-9 sati bez problema. jedino sta mi nema papire i ima flekice( što je znak čistokrvnosti) ali su one nepoželjne, ali kao lovni pas nemam zamjerke. tu kod nas na braču je zabranjen pogon na ds, tako da se sa njim lovi zec.

Radan:
danas smo svjedoci da dosta ljudi kupi pasa i drži do godinuipo i bace ga jer nevalja i  nisu uložili   ni truda ni znanja.šteta za papire šta nema a flekice to je stav svakog pojedinca neko voli neko nevoli te flekice. sad se sve više traži šta čistije boje a nekad davno napravljena je greška i sad triba ispravljat a nisam zna da je u vas zabranjen pogon sa goničima

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju