Lovna kinologija > Lovne pasmine
ISTARSKI KRATKODLAKI GONIC
santa keta:
Pozdrav ekipi, ako moze malo pojasnjenje od Radana ili Racica, ciji je pas Laki, ima li koja njegova slika. Kakav je pas Racicu prvo Luna a zatim Lord u radu, (ima li slika Lorda). Hvala.
--- Citat: Dragoslav Racic - 03. 12. 2009. 19:08:18 ---Pozdrav druza da ta kuja sama je Lana od Radana a imam i njenog rodjenog brata Lorda uzeo sam ih iz razloga sto su od Lakija potomci jel jedino u toj liniji gdje ima njega moze se dobiti dobrog eksterijera a i rada u jenom psu.
--- Kraj citata ---
Radan:
pozdrav santa keta drago mi da si na sajtu.Laki je uzgoj Grubišića iz solina otac lakija as od benzona majka dona djedovi i pradjedovi su pretežno benčić i čičak a spada u najuspješnijeg pasa u bivšoj jugi a i poslije sliku ja neman kao štene je prodat u tomislavgrad a poslije je doša u ruke kinološkog suca Mazalice a udavio ga vuk na području dalmacije u devetoj godini života a takva je i sudbina bila i bosa i puno su vezani priko tetke babe didovi pradidovi.Ova dva pasa su produkt najači ondašnji linija pasa ekstra radni pasi i eksterijerno najači.Kad bi tio napisat sve uspjehe malo bi bila ova stranica
dr.natterwald:
samo što je bosa udavio vuk
ispred kuće kod boksova
žalosno ali istinito......
Dragoslav Racic:
Imam negdje lakijevu sliku samo ju moram pronaci, imam i snimak sa utakmice na svinju,a gledao sam ga i uzivo par puta na utakmicama,ja trenutno imam 2 njegove kceri i 2 sina i dosta sam zadovoljan sa tom linijom sa ostalim sam linijama pokusavao pa nemogu uklopiti solidan rad i eksterijer u jednom psu,Gdje god ima Afe od Bencica a i Laki ju ima u rodovniku tu se moze ocekivati dobrog rada i eksterijera. Ovo na slici je Lakijev sin Vuk Garo vjerovatno su ga mnogi vidjeli na izlozbama.Ubacicu poslije slika i od ostalih pasa od Lakija.Pozdrav istardzijama. .
SEJFO:
Ljudi pozdrav!!! zagi
Sa dosta pažnje čitam ovu temu, iskreno ne iz razloga što sam zainteresovan za istarce kao pse, mada su mi prelijepi....već između ostalog ... što se ova VAŠA tema lijepo "odvija sa dosta uzajamnog poštovanja između vas ljubitelja istarskih goniča..!
Al mi jedna stvar nije jasna, a ta problematika je Vama bliža, interesuje me, koliko su genetski slični kratkodlaki i dugodlaki istarac,,,,, mislim ono" kroz šalu ... Šta ako dugodlaki ...nategne slučajno--kratkodlaku.......znam da kod drugih pasmina nije normalno al me kod njih ta sličnost,,,dovodi u nedoumicu!!!!! zagi zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju