Lovna kinologija > Lovne pasmine

ISTARSKI KRATKODLAKI GONIC

<< < (146/207) > >>

Radan:
turopolje utakmica cact Sinj na divlju svinju u gateru dicmo je slijedeći poredak 1 mjesto posavski gonič vlasnik Ojdanić iz karlovca 2 mjeato posavski gonič vlasnik Miletić iz gračaca 3 mjesto istarski gonič vlasnik đipalo-ban iz sinja i svi su pasi u prvom nagradnom razredu.

Radan:
deane nema spora samo razgovori uzet ćemo dvije crte jedna je visina jedna je dužina spoj tih dviju crta daje jednu točku i od te točke dozvoljava se najviše  10 posto duži.a kovačevića poznam a njegovom i mom pasu je laki did znači  velikom srostvu a dva različita pasa,u dalmaciji loviti sa pasom koji je duži puno se troši i pas šta je duži puno ga više zamara gonja u nas i naš način lova je takav da su brze gonje i duge sat dva pa i duže a mislim prvenstveno na zeca.

dr.natterwald:
  z2 nema gonje...nema trke ...  z2
sa trapavim,težim,koščatijim ,loše uglovanim.krivih stavova nogu,"dužim psima",psima jakih širokih prsa....još ako mu je jak vrat povezan sa puno mišića,lopatice itd.... (mišićje u kondiciji psa (suho,ocrtano) pas treba davat dojam vitkosti,dobro ocrtanih mišića,suh,tanjega kostura.
ovo dužim psima se gledaju leđa kako su povezana itd.....

mislim da nekima treba crtat-------  >:( >:(  8)
ima jedna izreka kod moje babe; usukan i "mršav" to je lovetiji pas a prase je prase !!

Radan:
dr.natterwald u pravu si i puno toga objasnio sa stručne strane ali nemožemo kriviti i one šta ne poznaju ove terene i šta neznaju šta je ljuti kamen,i šta neznaju šta su mekana leđa šta su zečije šape teška građa tjela

dr.natterwald:
da....ali ipak....najušili smo mi i slavoniju i ravnicu...
nemoš virovat...al isto ne treba pas težak
zašto??? teški koščati psi u trci (gonji) puno nabijaju masom svojom na noge
(šaplje-došaplje) zatim umor plus (joj bole me nogice) pogotovo kad prekine gonja pa se treba vratit natrag iz daleka...........
sad naš teren je malo zahtjevnij kamen;tvrđe podloge ,itd) ali vjeruj mi u bilo kojem terenu
trapav pas je za ništa............
pogotova lovovi koji traju cili dan ili više pogona ako pas treba da odradi....
(zavisi gdje i kako se lovi)
dakle što pravilniji pas što bolje povezanih leđa,dubljih prsa,pribranih šapa,
laganije konstitucije za ove naše lovne pasmine pogotovo "starca"

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju