Lovna kinologija > Lovne pasmine
Mađarska vižla
okan:
Barem pacijih ce bit ali ko zna mozda ce i to bit uskoro luksuz , dobro je dok love samo divljac ima i onih sto odu na patke pa udare po svemu. Ali i stenci krila cesto operusaju ako uhvate, tesko je izvuc da ne istrgaju uglavnom svi pokazuju interes za rad a to je najvaznije.
okan:
--- Citat: okan - 07. 09. 2015. 23:21:37 ---pa tesko da ces moc ucit komande s stenetom moj s ravno 2 m svi stoje na krilo od patke na pecaljku.
--- Kraj citata ---
Tu sam neprecizno napisao 2 m starosti a sve ukupno ima ih 9 i svi rade.samo mi se neda napravit neki dobar snimak jel slikam s mobitela pa nije nesta posebno a nisam ni nesto s tom elektronikom bas uigran, i tesko je opisat taj dozivljaj di 9 stenaca ide na krilo ili citavu patku; najbolje se uzivo moze opisat.
RUSKI:
Neka neka Okane bolje da svi imaju interes nego suprotno.
Svi će oni na kraju bit dobri triba samo radit s njima, meni malo čudna ta njihova hiper energija .
Dosad san ima samo Bretonce i Švabe pa san nekako navika na njihove naravi ovo mi nešto s vižlom sasvim novo. ;D
okan:
Pa vižla ima svakakvih ima lenjih i aktivnijih stenaca svakako ali svi pokazuju interes to ti kazem ne dabih se hvalio jel kod prodaje vižli prođeš bolje kad ga kupuju za kucnog psa nego lovci, ali moja kuja je sporija isto i ona iza njemaca i bretona jos nadize fazana a i nekako kad se trazi ranjen prva nadje pored svih njih a imam i njemca i bretona rade brze ali tehnika i sigurnos je na strani vižle jel radi glavom i instiktom a njemac vise srcom i instiktom. Nisu svi isti muzjak s kojim sam pario kuju je mađarska lovna linija i radi dosta brže a moja kuja je dosta velika i teska pa je mozda zbog toga i sporija.Druga linija kod mađara(mislim u mađjarskoj ) je izlozbena i to su jako visoki psi koji vecinom sluze kao kucni i izlozbeni psi. A jedan takav muski pas je jedini koji je pored moje kuje dobio BOB na jednoj izlozbi a od kuja je svaka imala nizi plasman kad sam ja izlagao. Tako da nebi prico uzalud jel nisam nakupac a ni trgovac da bi izmisljao ono sto nisam siguran da mogu demostrirat uzivo.
pozzz.
okan:
U prilog tome vidi sliku kuje od prije par godima sada je pored odojenih stenaca(znaci nije ni 20 dana od prestanka dojenja) oko 30kg i 60cm u grebenu.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju