Lovna kinologija > Lovne pasmine
Mali minsterlander
dean:
Savjet. Odi van po štene i nadaj se da će ti ga pravi uzgajivač htjeti prodati. To ti je pas koji ima najlošiju fermu od svih ptičara i toga moraš biti svjestan. Ne znam kaj želiš loviti pred njim i koji teren loviš.
matija:
Evo bas danas sam razgovarao s jednim čovjekom koji se bavi uzgojem malih minsterlendera, prodaje štence cijena 300 eura, naravno s papirima. :bunny:
Jackal:
@Matija
Imenjače, nemoj se ljutiti, ali ovo sa papirima ne treba niti naglašavati. Pa kakvog drugačije psa i trebaš kupiti (ako ti je i malo stalo do poštivanja zakona i pravila) nego sa papirima. Psa bez papira možeš jedino držati doma za kućnog ljubimca, jer nema polaganja ispita ako pas nema adekvatne papire. Između ostalog, kakav je to uzgajivač koji prodaje lovačke (radne) pse bez papira?
Ne znam da li mi je više smiješno ili tužno kad ljudi pitaju:" A jel ima pas "papire" ?"
Strašno kuda je naša kinologija otišla!
matija:
Ma ja se u potpunosti slažem s tobom, ali svi mi znamo da ima svega... Ljudi svasta prodaju, kupuju, vode u lov itd. Puno puta ljudi prodaju pse eto tek tako da zarade, bez papira, a onima koji ih kupuju papiri i ne znace bas nesta u zivotu. istina, to je zalosno, i za kinologiju i općenito za lovstvo. Svi smo upoznati sa Zakonom ali nazalost ne postuju ga svi.
STARI AVDZIJA:
kolege,vjerujte da izraz papiri bar mene asocira npr. na bilo kakav rodovnik koji eto može "pokriti" psa kojeg imaš ja bi se radije koristio izrazom(izrazima)rodovnik,rodovnica,pedigre i td.i to sa tačnim sadržajem predaka a taj izraz papiri nekako i asocira na mlaku kinologiju ili čisti formalizam u vezi s tim.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju