Lovna kinologija > Lovne pasmine

Njemački kratkodlaki ptičar

<< < (4/134) > >>

medo:
Pa nije samo za ravnicu jer dobar je i za brda ali u Dalmaciji-obala ili na otocima breton je bolji bar vecini.
Za sljuke sam uvijek vodio njemca u sume po Lici ali po otoku nikad jer bi za 2 h bio jadan rasturen.
E sad ima ionih koji imaju po 10 njemaca pa su mu psi svaki dan svjezi.

dean:
Bretonac je lakši, što puno znači za terene gdje je sve kamen. Niže mu je težište pa lakše ide preko stijena, a i češče su promjene pravca kretanja, a to mu opet ide u prilog zbog veličine.

MP153:
Sumo, medo i deane, kao i svugdje pasa ima različite naravi, temperamenta i kvaliteta tako da ne možemo suditi po jednom primjerku cijelu vrstu.
Drago mi je da smo zaključili da svaka pasmina ima svoje kvalitete tako i prednosti i mane, zbog toga pogoduju različitim uvjetima i načinima lova.
Na nama je da odaberemo najpogodniju pasminu po poznatim kriterijima u odnosu na uvijete i želje našeg lova i da mu pržimo puno ljubavi koju će on višestruko vratiti.
Stoga, kao i kod ljudi, nema superiornije rase ili pasmine!

Pozdrav.

SUMO:
ja nisam nikad bio bez 2 nemca za mene :)
Ali da se razumemo - ne mogu se porediti tereni u Srbiji i Dalmaciji, Lici itd...

Huntercro:
Ja sam imao oštrodlakog nijemca bio je 50 kg i za vodu i za gustiš jer bio nezamjenjiv ali ako bi bilo vruče vani kad se lovi ne bi dugo radio ubijala ga vručina. Po strnjaku na prepelice sve je noge izranjavao na strnjak. Ali u vodi - nije mu bilo premca.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju