Lovna kinologija > Lovne pasmine

Njemački kratkodlaki ptičar

<< < (3/134) > >>

dean:
Treba odabrati psa koji će najviše odgovarati terenu, divljači koja se lovi i načinu na koji ti loviš, te najvažnije koja vrsta se tebi sviča. Sve je to individualno, ali treba svakog psa podesiti po sebi i po mogučnosti ne ubiti ono kaj ga čini specifičnim. Znači recimo, ne tražit od setera ili pointera da radi blizu tebe kad su oni psi velikog radiusa kretanja.

SUMO:
Tema jeste siroka, a necu se potpuno sloziti sa tobom. Ne moze Lada Niva da se trka sa recimo ,jurilicom` rs sa auto puta ali ni u blatu ne mogu se porediti.....
NKD jeste superioran u mnogim oblastima i nije bez razloga najpopularnija rasa u mnogim zemljama. Breton se sa njime ne moze porediti, a nisu ga nemci bez razloga ukrstali sa poenterom  - da bi dobio na brzini, plemenitosti i nosu.
Smatram da je svaki pas bilo koje rase individualna jedinka kao i covek, pa su varijacije moguce i izrazene....
pozz
V

dean:
Mislim SUMO da si nepravedno zakinuo bretonca. Ne kaže se čabe, največa snaga uz najmanju zapreminu. Duža dlaka mu omogučava da iz kupine izače bez ogrebotine, a znaš i sam kako kratkodlaki njemci znaju biti krvavi i nakon lova po snijegu ako ima pokorice. Bretonac manje jede, ne laje u kuči i najvažnije stvar cijeli dan će radit na 5 ako je mjerilo od 1 do 10. Dok će veči psi radit 2 sata na 10 a ostatak lova na 1. Svejedno mu je da li radi šljuke na kamenjaru ili donosi patke iz Save. Mišljenja sam da se jedan bretonac nema čega sramiti kad bi trčao pored njemca.

medo:
Imao sam i jedne i druge.
Bretonac u kondiciji je brz i srcan dovoljno da prati svakog njemca.Moja bretonka je lovila kunice u trku i provlacila se tamo gdje njemac nije.Njemac ja samo za ravnoce i terene bez kamena ali bretonac je bas za sve.Ipak njemac ima nesto bolji nos vislji je i bolji za vodu.To znaci da nijedan nije iskljuciv,a ni bolji.
Osobno za ravnicu uzeobih prije njemaca,a bretonca za sve ostalo.
Meni osobno najbolji je eng.pointer sto se tice njuha,stila itd.
 z5 z4 z6

SUMO:
Nisam ga zakinuo, otac je imao par bretonaca pocetkom i sredinom 80 tih. Jako upotrebljiv pas, posebno kod lovaca koji psa moraju drzati u stanu. Medjutim, za njih volim da kazem - ma macka :) Imao sam mnogo prilike da vidim da mu i vece  blato predstavlja problem (za sape) i mnogo jos mana....ali da ne duzimo.  Mislim da je bretonac ok i ne slazem se da je NKD upotrebljiv samo u ravnici. z30

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju