Lovna kinologija > Lovne pasmine

Njemački kratkodlaki ptičar

<< < (95/134) > >>

GPK:
Slazem se i ja donekle sa gromom, ali je malo nemoguce odgajati tri Lovna psa tri razlicita porekla pod istim uslovima od tri dva su ok rade sve sto se od njih zahteva poslusni a trece isto tako poslusno ali ima strah od pucnja.
Ja ne kazem da kuja ili muzijak koji imaju strah od pucnja koji nikada nisu prevazisli da njiho vi potomci moraju naslediti taj strah jer tu ne igraju geni samo te jedinka vec i geni predaka te jedinke i geni sa druge strane od majke.Slazem se sa gromom jer je i moja kuja koju sam mdobio kao klinac izvela nekoliko legla i ni jedno stene nio odrazilo taj strah mozda je neko zakoje ja nisam nikad saznao ali znam da se u mom mestu i dan danas naleze pra pra naslednici te kuje koji su solidni lovacki psi NkD pticari.

Zeiss:
I ja se nadam da bi njeni štenci mogli biti ok, jer koliko znam iz njenog legla, a i njeni preci, nitko se nije bojao pucnja, ali neće moći položiti IPO ako se boji, a samim time se neće moći koristiti u daljnjem uzgoju. paci
Nije mi poznato šta se dešavalo kada je bila štene i kako se postupalo sa njom, pa je moguće da je u samom startu napravljen propust koji mi se čini nemoguće ispraviti. Već su mi neke kolege rekle, ne bi ti nju dobio da ona kaj valja  ččč

grom:
Nitko neće dobrog psa dati ni za kakve novce. Bar pravi lovac nece sigurno. Ima iznimki ali je to toliko malo da ne vrijedi spominjati. Urođene lovne osobine su jedno ali strah kod psa je priča za sebe. 99 % je kriv čovjek koji nema pojma sta radi. Odgajam pse previše dugo da ne bih znao osnovne stvari,a ne znam ništa prema nekim ljudima. Herak je od ķućnog psa napravio šampiona. Treba raditi.

tur338:
Ako se pas boji pucnja nije za daljnu reprodukciju jer ce kad tad opet
izbaciti tu manu.Moje skromno misljenje. zagi

Zeiss:
Grome, da li imaš kakav savjet kaj bi još mogao probati? Vodim i malog posavca sa nama u šetnju i kad se zaigraju opalim, posavac ne reagira, a ona dotrči k meni i pokušava mi se između nogu sakriti i nema više ni igre ni aporta ni ništa. uf Mislio sam da će joj igra odvući pažnju i da će se uz ovog malog opustiti kad vidi da on uopće ne reagira, ali ništa od toga za sad.  zagi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju