Lovna kinologija > Lovne pasmine
Njemački kratkodlaki ptičar
medo:
Pa i ja sam ih imao nekoliko i sad mi stari drzi kuju i psa(bracu) stare 15mj.
Prelijepi su.
Sto se tice samih pasa generalno je to da imaju dobar nos ali su teski za koristenje na otocima u kamenjaru.Vise puta se dogodilo da tako teski psi ne mogu maknuti nakon 3 sata rada na teskom terenu.Opet na poljima u Lici i po Dalmaciji bili su super.
MP153:
Gdje prevladava kamenjar, zbog težine izrežu jastučiče na stopalima i onda su van igre.
Zato im u ravnicama i visokoj travi nema premca.
Univerzalan pas, jako dobar i na krvnom tragu ako se nauči.
Zoran:
ZA MENE SU NJEMACKI LOVACKI PSI NAJ BOLJI OD SVIJU STO POSTOJE, POGOTOVO PTICARI.
Ja imam jednu kratkodlaku njemicu,
i dva vajmarska pticara kuju i mudonjicu! ;D
i prieje sam imo njemackog kratkodlakog picara to je bio DON
nikad bolje nista nisam imo a i siguro necu,dao bi ovo troje samo damijega nazad!
njemca moses sve nauciti i da ti pivu orvori i cigaru zapali
a o i u lovu ko ih nije vidio kako rade previse je propustio!!!
SUMO:
Drago mi je da delimo isto misljenje. Kako ga nemci nisu `pravili` za kamenjar, to mu nije za zameriti.
Moj savet - najbolja kombinacija nemac & springer. Nemac ce nekad odjuriti za srnom ili zecom, springer je uvek tu.
MP153:
Opet ću izvaliti jedan klasik; Nema lošeg psa, nego samo lošeg gospodara.
To kažem samo zato jer se ne slažem da je jedna pasmina najbolja a druge niže rangirane.
Svaka pasmina, pogotovo kod lovnih pasmina ima svoje glavne karakteristike a to se odnosi na način rada i uvijete( teren i ponedeblje ) lova ostale osobine su dosta slične a to je prvenstveno radi zajedničkih korijena.
Osobno smatram da su sve pasmine lovačkih pasa ravnopravne a razlika je samo u načinu i području lova. Znači odabrati onu vrstu psa koji će se na domačem terenu dati najviše.
Široka tema,...uh!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju