Lovna kinologija > Lovne pasmine
NJEMAčKI OŠTRODLAKI PTIčAR
Lovočuvar:
Ima li netko ovdje,a sigurno ima,iskustva sa psima Talijanskih linija-trailerima?Gledao sam takve pse,po terenu idu kao vjetar,čak se i brže kreću od engleza-poentera,setera,i jednostavno gutaju teren z2 ,no kakva je njihova stvarna lovna uporabivost?Da li bude preskakanja divljači u toj brzini z6 ,iako sadašnji njemci imaju jako dobar nos,ali nekako mi je to prebrzo kretanje,da li se uspiju prilagoditi obraslom terenu,gustiš,trska... Natjecanja i lov su različite stvari ipak pa me zanimaju Vaša iskustva...
KREC:
Kolega nemam neka iskustva,ali sam cuo od prijatelja koji je dobar sa jednim poznatim odgajivachem da je ovaj kupio trailera,platio ga 2.000 eura i da radi iskljuchivo sa teletaktom i to jedva.???Chovek kaze :neznam sta bi bilo kad bi mu skinuo ogrlicu,nesmem ni da probam!!! Pa ti sad vidi,ja iz tog razloga lovim sa labradodor i ne se sekiram za ich. z1
fazan šumeće:
pozdrav svima! imam jedan problem sa svojom kujom nop, stara je tri god. i jako mi je dobra u lovu iako ima koju manu koju ima svaki pas, ponekad ju trag povede pa ode malo predaleko od mene ali ipak ptičari rade na 150 m od vlasnika pe ne uzimam to za neki problem. ali imam jedan veći, pri jednom lovu prelazila je preko velikog kanala i propala je u led iako sam brzo reagiro i izvuko ju van i brzo kući na sušenje i zbog nje a i mene ona sad jednostavno neće u vodu kad je dublja kad osjeti da nemože dokučit dno odma ide van a gdje je pliće nema problema. Do tog propadanja nije smetalo jel duboko ili ne. zanima me dali i na koji način mogu joj vratit samopouzdanje da opet ide u vodu. hvala
Lovočuvar:
--- Citat: KREC - 20. 04. 2010. 13:09:17 ---Kolega nemam neka iskustva,ali sam cuo od prijatelja koji je dobar sa jednim poznatim odgajivachem da je ovaj kupio trailera,platio ga 2.000 eura i da radi iskljuchivo sa teletaktom i to jedva.???Chovek kaze :neznam sta bi bilo kad bi mu skinuo ogrlicu,nesmem ni da probam!!! Pa ti sad vidi,ja iz tog razloga lovim sa labradodor i ne se sekiram za ich. z1
--- Kraj citata ---
E takva me iskustva zanimaju,koliko je to lovni pas?!Po mojim iskustvima nisu baš za lov,ako ih se sputava-na bilo koji način, ;D čak znaju potpuno zakazati u radu jer se nekako osjećaju kažnjenima recimo ako ih se sputa i znaju potpuno zakazati.Kakva bi svrha bila pariti recimo kuju normalnog tempa rada i mirnijeg temperamenta sa takvim mužjakom?!
Lovočuvar:
--- Citat: fazan šumeće - 20. 04. 2010. 17:02:23 ---pozdrav svima! imam jedan problem sa svojom kujom nop, stara je tri god. i jako mi je dobra u lovu iako ima koju manu koju ima svaki pas, ponekad ju trag povede pa ode malo predaleko od mene ali ipak ptičari rade na 150 m od vlasnika pe ne uzimam to za neki problem. ali imam jedan veći, pri jednom lovu prelazila je preko velikog kanala i propala je u led iako sam brzo reagiro i izvuko ju van i brzo kući na sušenje i zbog nje a i mene ona sad jednostavno neće u vodu kad je dublja kad osjeti da nemože dokučit dno odma ide van a gdje je pliće nema problema. Do tog propadanja nije smetalo jel duboko ili ne. zanima me dali i na koji način mogu joj vratit samopouzdanje da opet ide u vodu. hvala
--- Kraj citata ---
Ako kuja ima dobru volju za divljači i aportom pričekajte vruće dane pa neku divljač ili goluba svežete na ½pecaljku½ i pred njom ga povlačite po vodi i nadoće kuja bez problema. d4
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju