Lovna kinologija > Lovne pasmine
Oštrodlaki jazavčari
kerber:
jazavčar koji mene najviše zanima je oki slomiški ako ko ima koju sliku ili podatak o njegovom radu na utakmicama na divlju svinju to bi itekako obogatilo ovu temu.
madhunter:
Grga ili Oki Slomiški, odličan u radu na divlju svinju u gater! Mislim da je to jedini pas te pasmine koji ima maksimalnih 220 bodova u radu na divlju svinju u gateru. To je dobio na nekoj utakmici u Bosni. Osobno sam ga gledao više puta i sigurno je OK!
lovacpd:
Grga je proljetos uzeo i utakmicu kod Nikole!!! Igrom slucaja moj drug ima njegvog sina, fantastican radnik...
STARI AVDZIJA:
--- Citat: Branko - 04. 08. 2008. 07:56:14 ---Gledao sam na DVD od HADZI ANTICA sta sve i kako rade a po malo i uzivo i stvarno me odusevljavaju a DVD je odlican
--- Kraj citata ---
ovo što pišeš zaista nije zeza (zezaju se neki forumaši)i ja imam CD (vidječu jeli isto to)uglavnom sve od uzgoja pa dalje i rad na ds,rad u rovu,lov,krvni trag.Dobro u Bosni mu problem težki tereni i drugdje)ali sam u Novom Gradu -Bosanski Novi na radnom ispitu(sudio) i vidio rad na dosta tvrdu d.s.pozavidjeli bi mu mnogi goniči(i jako nezgodan,nizak pas a pokretljiv)izludio vepra.Srčan i dobar oštrodlaki jazavičar zaista.I zaboravih u ukupnom poretku( bili goničiVi,terijeriIII i jazavičar iz IV) na ovom radnom ispitu ošt.jazavičar bio :najbolji pas utakmice i niko nije negodovao. just
STARI AVDZIJA:
--- Citat: madhunter - 04. 10. 2008. 20:08:24 ---Grga ili Oki Slomiški, odličan u radu na divlju svinju u gater! Mislim da je to jedini pas te pasmine koji ima maksimalnih 220 bodova u radu na divlju svinju u gateru. To je dobio na nekoj utakmici u Bosni. Osobno sam ga gledao više puta i sigurno je OK!
--- Kraj citata ---
nešto mi poznato zvući sve to baš ću da pogledam u svom rokovniku gdje bilježim detalje kako psi rade i ponašaju se,moguće da sam ga sudio baš(sa kolegama)ali ima tu nešto godina ako je to.to.A volio bi da jeste naravno just
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju