Lovna kinologija > Lovne pasmine

POSAVski gonic-zaboravljeno blago

<< < (3/61) > >>

panj:
U lovu na DS (na ravničarskim terenima) njihovu ulogu preuzeli su brak jazavčari dok u kršovitm krajevima svi daju prednost kratkodlakom istarcu i mislim da se posavac u svemu tome gubi.

medo:

--- Citat: Viktor - 21. 11. 2007. 10:02:18 ---Mene kao zadrtog na sitnu divljač i to posebno perje zanimaju 2 pasmine za svinje koje bi ja volio imat kada krenem malo jače na njih. To su terijeri koje volim zbog temperamenta i posavci.Ja sam čuo, nešto i vidio da su posavci dosta oštri psi. Znam da to opet ovisi od psa do psa i pojedinih linija no zanima me jel to generalno istina i dali su žešči od istaraca ili brakovač

Pozdrav Viktor

--- Kraj citata ---
Ne bih rekao da su zesci ali su dovoljno agresivni za DS. Posavac je odlican pas za sve uvijete dok terijera malo zna zezati dublji snijeg.
Ovisno o terenu bio bi moj izbor.

nazime:
Kakva su vaša iskustva sa vračanjem posavacač Ono što sam vidio kod sebe u društvu gdje je od svih pasa 50% posavaca je da ih se često mora čekati. Odu u PM, dugo gone i drže dugo, a onda se ne znaju vratiti, dok kod istaraca primjerice to nije slučaj. I oni odu i gone i drže ali se uredno vrate.

medo:

--- Citat: nazime - 16. 12. 2007. 12:06:55 ---Kakva su vaša iskustva sa vračanjem posavacač Ono što sam vidio kod sebe u društvu gdje je od svih pasa 50% posavaca je da ih se često mora čekati. Odu u PM, dugo gone i drže dugo, a onda se ne znaju vratiti, dok kod istaraca primjerice to nije slučaj. I oni odu i gone i drže ali se uredno vrate.

--- Kraj citata ---
Pa rekao bih da je tipican gonic i takve mane se jedino dresurom suzbiju.Svaki gonic je generalno dug samo je na ovcu da ga "skrati".Posavac nije nista poseban u tome

nazime:

--- Citat: medo - 16. 12. 2007. 12:45:28 ---
--- Citat: nazime - 16. 12. 2007. 12:06:55 ---Kakva su vaša iskustva sa vračanjem posavacač Ono što sam vidio kod sebe u društvu gdje je od svih pasa 50% posavaca je da ih se često mora čekati. Odu u PM, dugo gone i drže dugo, a onda se ne znaju vratiti, dok kod istaraca primjerice to nije slučaj. I oni odu i gone i drže ali se uredno vrate.

--- Kraj citata ---
Pa rekao bih da je tipican gonic i takve mane se jedino dresurom suzbiju.Svaki gonic je generalno dug samo je na ovcu da ga "skrati".Posavac nije nista poseban u tome

--- Kraj citata ---

Mislim da su slabiji na orijentaciji od recimo istaraca.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju